Basın açıklamasına AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, STK’ların üyeleri ve Yalovalılar katılım gösterdi.

 Basın açıklaması metinini okuyan Gönül-Der Yönetim Kurulu Üyesi H.Ömer Anlayışlı, Emperyalistler, işbirlikçileri ve tetikçileri bin yıllık kardeşliği bozamayacaklarını ifade etti.

 Anlayışlı, “  Bizler Yalova faaliyet gösteren 30’a yakın Sivil Toplum Kuruluşunun oluşturduğu Gönül-Der Platformuyuz. Ne zamanki yeryüzünün bir coğrafyasında bir zalimin zulmünü duyduysak burada o zulmü sizin de şahitliğinizle lanetledik. Ne yazık ki bugün kendi ülkemiz üzerinde oynanan oyunları ve ölümleri konuşmak için buradayız. Malumunuz geçtiğimiz ay asıl görevi emperyalistlere İslam ülkelerini sömürmek için zemin hazırlamak olan taşeron bir örgüt Suruç’ta bu ülkenin huzuruna bomba atarak ülkemizin bir kaosa sürüklenmesine sebep oldu. Bu puslu havadan en iyi faydalanan diğer bir kana susamış taşeron örgüt de bildiği tek şey olan öldürme işine başladı.

Davası ve derdi hiçbir zaman Kürtlerin hak savunuculuğu olmayan bu Marksist örgüt, ülkemizde son yıllarda oluşan huzur ortamını da bozmaya çalışmaktadır. Sözde Kürt halkının haklarını savunan bu yapının en çok zarar verdiği kesim de yine masum Kürt halkıdır. Bugün itibari ile doğu ve güneydoğu illerimizde insanlarımız tedirgin, huzursuz, gelecekten umutsuz ve korku içindedirler.

Bugün ülkemizde sürdürülmeye çalışılan kaos ortamı Kürt sorunu kökenli bir sorun değildir. Bu sorun bin yıllık bir kardeşliğin Emperyalist diktaların eli ile yok edilmesi projesidir. Bu ülkeyi paylaşan Türk, Kürt, Arap, Zaza, Çerkez ve pek çok etnik kimliğe sahip bizler Emperyalist diktaların oyunlarına alet olmayacağız. Dünyadaki büyük medeniyetlerin daha çok kültürlü ve farklı etnik yapıya sahip insanları bir arada bulundurdukları gerçeği ortada iken bin yıllık bir kardeşliğin bozulmasına izin vermeyeceğiz. 

Ülkemizi yaşanabilir kılan en büyük etkenlerden biri de farklı etnisiteye dayalı insanların birlikte huzur içinde yaşama iradesini en güzel şekilde ortaya koymalarıdır. Ortak paydamız insanımızın sağlık ve huzur içerisinde yaşaması, kimsenin diğerini ötekileştirmeden  din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmadan  vatan, millet ve tüm mukaddesatımıza sahip çıkmasıdır.

Sivil toplum kuruluşları olarak ortak kaygımız, Ülkemizin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıya olmasıdır.

Ülkemizi huzur ortamından kaos ve belirsizliğe,  insanımızı yarınından endişe duyar hale getirmeye, ekonomimizi bozmaya, doğu ve güneydoğuda insanımızı baskı ve zülüm altında yaşamaya, büyük şehirlerde terörist faaliyetlerde bulunmaya, hülasa vatanımıza ve insanımıza kast eden terörü ve terörist eylemleri şiddetle kınıyoruz. Terörün hiçbir mazereti olamaz, İnancımızda aslolan insanı yaşatmaktır.

Tüm terör girişimlerini boşa çıkarmak, teröre karşı ortak tavır almak, sağduyumuzu korumak hepimizin vazifesidir.

Terör kandan beslenir. Oysa masumların kanını dökmek dinimizde haramdır. Bizim işimiz sevgidir, kardeşliktir. Sevgide ve kardeşlikte birleşen, Anadolu insanlarının birlikteliklerini ve menfaatlerini ön plana çıkaran her kese dua ediyor, ülke ve milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden tüm terör faaliyetlerini de şiddetle kınıyoruz.

Bu vesile ile kardeşliğimize kastedenlere karşı mücadele ederken canını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geride bıraktıkları eş, dost ve tüm halkımıza sabır ve baş sağlığı diliyoruz “ diye konuştu.

 

Basın açıklamasının ardından üyeler ve kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.