“TURİSTİN KENTTE GEZMESİ İÇİN ALTYAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIK”

Yalova’ya gelecek olan turistin mutlaka kentte gezmesi gerektiğini ifade eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Gidin Alanya’ya esnafa sorun büyük bir çoğunluk turizm çalışmalarından yeterince memnun değildir. Çünkü kente gelen turist her şey dahil mantığıyla tatil köyüne girer bir hafta kalır ve kentten ayrılır. Şehirde zaman geçirmez. Bizler bunun bilinciyle turizm çalışmalarımızı derine inerek planladık. Kent Müzesi, Kağıt Müzesi gibi açtığımız ve açacağımız 14 tane müzenin ilk amacı kentimize gelen turistlerin burayı gezmesi. Tabii ki Yalova halkı gidip gezecek ama en fazla 1 kere veya misafiri geldiğinde gidecek. Şuan da diğer belediye başkanlarıyla anlaştık. Kendi şehirlerinden Yalova’ya öğrencileri getiriyorlar. Yüzlerce öğrenci burada müzeleri geziyor, kendi kağıdını üretiyor. Doğal olarak gezinti sırasında para harcıyorlar. Evlerine döndüklerinde yaşadıklarını yakınlarına anlatarak turizm pazarlamasına katkıda bulunuyorlar. Müzelerimiz, fotoğraf köşelerimiz turizmde Yalova’yı tanıtacak. Gelen her turist kentte gezerek Yalova’da para harcayacak” diye konuştu.

“ÖĞRENCİ SAYISININ ARTMASI İÇİN VAKIF ÜNİVERSİTESİ’Nİ TEŞVİK EDİYORUZ”

Hükümetin 81 ilde üniversite kararının almasının ardından Yalova Üniversitesi’nin kısa sürede 10 Bin öğrenci sayısına yaklaştığını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal;  sözlerini şöyle sürdürdü;

“Birkaç yıl sonra Yalova Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 25 Bini bulacak. Bildiğiniz gibi adına ZAMBAK dediğimiz kamu yönetim sistemimiz sayesinde Yalova Belediyesi’nin artık geniş binalara ihtiyacı yok. Elimizdeki binaları vakıf üniversitesi olması için eğitimcilere teşvik edeceğiz. Vakıf üniversitesi ne demek? Özel okul olduğu için maddi durumu birazcık daha iyi olan öğrencilerin eğitim gördüğü okul. En az 5 Bin kişilik vakıf üniversitesinin binaları hazır. Burada kurulacak yeni üniversite ile beraber öğrenci sayımız 30-35 Bine ulaşacak. Bu da Yalova esnafının beklediği, hayal ettiği sayı. Tabii ki üniversite öğrencisinin kente akademik katkısı var, kültürel etkinlik katkısı var. Ama konuyu esnaf olarak, kent ekonomisi olarak düşünürsek maddi katkısı kentteki herkesi memnun edecek. Bu para şehir ekonomisinde dönecek”

Başkan Koçal, çalışmaların ve yapılacak projelerin anlatıldığı toplantıdaesnafların sorularını da yanıtladı.