Mart ayında Yalova genelindeki Akıl ve Zeka Oyunları yarışmasında Reversi oyununda Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi Mustafa Purut 1.olmuştu.

  İlkokullar da 9-11 yaş grubunda Mangala, Q-bitz, Equilibrio, Pentago ile ortaokullarda 11-13 yaş grubunda Mangala, Reversi, Pentago, Kulami oyunları yarışmalarının il 1.’leri toplamda 8 öğrenci Yalova İlini temsilen Bursa İlinde gerçekleşen 2. Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

  Yalova İlini temsilen Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu sınıf öğretmeni Ömer Güner ile 75. Yıl M. Akif Ersoy Ortaokulu öğretmeni Figen Güven öğrenciler ile birlikte danışman öğretmen olarak görevlendirildiler.

  27-28 Nisan tarihlerinde 500 den fazla Türkiye’den katılan il 1.’leri ile kıyasıya maçlar yapıldı. İlkokullarda Mangala ve pentago oyunlarında Yalova İlini temsil eden öğrenciler finalde rakiplerine yenilerek Türkiye 8. Oldular.

  Danışman öğretmenliğini Ömer Güner’in yaptığı Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu öğrencisi Mustafa Purut ‘Reversi’ oyununda Türkiye 2. si olarak büyük bir başarıya imza attı.