Basın toplantısına, İstanbul AK Parti Milletvekili Osman Poyraz da katılım sağladı.

Pehlivan,‘Ülkemiz, büyük devletler içinde artık yıldız gibi parlıyor’

12 yıllık süreçte AK Parti’nin çılgın yükselişler gerçekleştirdiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ‘AK Parti’nin 12. kuruluş yıl dönümü nedeniyle sizlerle bir araya gelmek istedik. Yerelde ve ulusalda partimizin neler yaptığını, özet de olsa bu toplantıda paylaşmak istedik. 12 yıl önce Türkiye’nin bulunduğu durumu hepimiz biliyoruz. Arada bir geriye dönüp baktığımızda, hepimiz olan bitenleri açıkça görüyoruz. 12 yıllık süreçte çılgın yükselişler yaptık. Bu süre içinde talihsiz, bir takım sorunlar da yaşadık. Bunlar uluslararası güçlerin, oyunlarıdır. Çılgın yükselişlerde, bu iktidar millete birçok hizmet getirdi. Birileri laf üretirken, bizler hizmet ürettik. Bizim vekilimizin işi hizmet üretmektir. Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin de işi, Ramazan da davul çalıp, bayramda oynamaktır. O davulculuğa devam etsin, davul çalsın. Bizler, Ramazanda da, fakir fukare demeden herkesin evlerine misafir olduk. Onlar bizim ailelerimiz. Birileri şovlar yaparken, biz halkla kucaklaşıyorduk. Ülkemiz, büyük devletler içinde artık yıldız gibi parlıyor. Şehrimizde 12 yılda yapılan devlet yatırımları 1.97 milyon, sağlık, eğitim spor, ulaşıma kadar her türlü yatırım yapıldı. Gazi, engelli dul, yetimlere de yaptığımız yatırımlarımız var’ dedi.

Koçal, ‘Tüm devletlerin görevi, milletin refah ve güvenliğine hizmet etmektir’

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, ‘AK Parti’nin 12. Yılı itibariyle sizleri bilgilendirmek amacıyla burada toplandık. Tüm devletlerin görevi,milletin refah ve güvenliğine hizmet etmektir. İktidarlardan beklenen, halka hizmet konusunda, en kestirme yoldan doğru hizmeti yapmalarıdır. Geçmişte bu ülkeye hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Vefat edenleri de rahmetle anıyorum’ dedi.

 Yalova Belediyesi tarafından restore edilen Yürüyen Köşk'te çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Koçal, ‘Atatürk'ün tüm dünyaya bir çevrecilik mesajı verdiği Yürüyen Köşk 19 Ağustos 2013 tarihinde Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenecek olan törenle yeniden halkla kucaklaşacak. 17 Ağustos’ta, depremin 14. Yılını ise, deprem anıtında düzenlenecek tören ve dualarla anacağız’ dedi.

Koçal, ‘Hükümetle altına imza atacağımız birçok çalışmalarımız, projelerimiz olacak’

2002’de kurulan AK Parti’nin Yalova’ya birçok hizmeti olduğunu ifade eden Koçal,‘Dışarıdan gelen, Yalova’yı bilen bir vatandaş 3-5 yıl sonra buraya geldiğinde, Yalova’daki değişimi anlıyor. Bizler Yalova’da yaşadığımız için Yalova’daki değişimleri, sanki ezelden beri olan çalışmalar olarak görüyoruz. Yalova, Avrupa kentlerine ulaşmış, ama daha iyi vizyona ulaşabilir. Seçime girerken de sizlerle paylaşacağım konular olacak. Hükümetle altına imza atacağımız birçok çalışmalarımız, projelerimiz olacak. İktidar partisiyle iş yapmanın birçok avantajları var. Bu yatırımları Kasım ayında sizlerle paylaşacağım. Ayağı yere basan projeler yapacağız. İktidar ve yerel yönetimle Yalova’ya çalışmalarımızı sunmuş olcağız. Yalova kentinin geleceği için beklentileri için çalışacağız.  AK Parti’nin, 12. Yıl dönümünü kutluyorum’dedi.

Milletvekili Poyraz, ‘Bu 12 yıllık süre içerisine ülkemiz gelişim ve dönüşüm içerisinde’

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, ‘AK Parti’nin iktidarda 11 yılını geride bıraktık. 11 yıllık süre içerisine ülkemiz gelişim ve dönüşüm içerisinde. Biz laf üretmeden hizmet üretiyoruz. Herşeye hayır diyen bir muhalefet var karşımızda. AK Parti ise siyasi anlamda insana hizmet odaklı çalışıyor, ülke yararına. AK Parti, gereken hizmeti bundan sonrada milletine sunacak. Hizmet verirken hürmetlide olacak’dedi.

Coşkun, ‘Amacımız, geleceğimizi güvenlik altına alıp, refah, yaşanabilir bir ülkede yaşamak’

Yalova ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalar yapan Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, ‘Ramazan ayını geride bıraktık. Herkes kendi kulvarında yoğun mesai içinde çalıştı. Bayramdan sonrada, yeni çalışma sayfamızı açtık. Bu millet, bizden duasını esirgemediği sürece, bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz sessizlerin sesi, kimsesizlerin sesi olduk. Ana iki temelimiz var. Geleceğimizi güvenlik altına alıp, refah, yaşanabilir bir ülkede olmak. Bizlere meydan okuyan insanlarda zaman zaman karşımıza çıkıyor. Biz cevap bile vermiyoruz. Halkımız bizi moralsiz gördüğü zaman, biz duamızla sizleri bırakmayız diyorlar. Türkiye’de bu bayrağın altında yaşayan herkesle kardeşiz. Hükümetin demokratikleşme paketi var. Bugüne kadar ağza bile alınmayan çalışmaları yaptık. Hiçbir zaman günü birlik, seçim endeksli çalışmadık.

 Gezi olaylarında da, AK Parti’yi nasıl sallayabiliriz diye yollara çıktılar. Mesele, Gezi meselesi değildi. Eleştiri yapmak kolaydır. Yok sayarak, hakaret ederek eleştiri yapılmaz. 12 yılda yapılan çalışmalar anlatmakla bitmez.

  Şimdilerde, faizler 6’dan, 7’ye çıktı diyorlar. Bizleri eleştiriyorlar. İhracat 150 milyara çıktı. IMF denilen baş belasından da kurtulduk. Biz borçlarımızı iktidarımızla sıfırladık’dedi.

Milletvekili Coşkun’dan İnce’ye gönderme

Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce’ye göndermede bulunan Coşkun, ‘Sandık tekrar bu milletin önüne gelecek, hızını eforunu boşa harcamasın, Sn. İnci, Sandığa saklasın’ Dedi.

Coşkun, ‘ Türkiye’de darbeleri konuşmayan bir ülke olduk. Darbecilerden hesap sorulacak dedik ve sorduk. Darbecilerin önü kesildiği gibi darbe mağdurlarının hakları geri verildi. Yeni Anayasa çalışmaları 2010 yılının Eylül ayında 26 temel maddeyle çıktı. Milletin %58’nin desteğiyle sivil adım atıldı. Eğer o adım atılmasaydı, bu ülke çok farklı olabilirdi. Terör belası da bitsin, analar ağlamasın dedik. Çözüm sürecini başlattık. 8-9 aydır şehit haberi duymuyoruz. Kolay bir süreç değil’dedi.

Coşkun, ‘AK Parti’mize nice seneler diliyorum’

       Coşkun, ‘Yalova’mızdaki temel sorunları da biliyoruz. Bunlarla tekrar tekrar ilgileneceğiz. Bizler üzerimize düşen her şeyi yapacağız. AK Parti’mize nice seneler diliyorum’dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel