Ligde yakın takipçisi Armutlu Belediye Spor’a şampiyonluğu kaptırmamak için Çınarcık Belediye Spor karşısında mutlak 3 puan alması gereken Yalova Spor, Çınarcık’ta oynanan karşılaşmada seyircisinin de desteğiyle galip gelen taraf oldu.

Maçın ilk yarısına her iki takımda kontrollü başladı. DK.24’te Çınarcık Belediye Spor ceza sahası içinde topla buluşan Yalova Sporlu Ali topu kaleye hizalayarak filelerle buluşturdu. Ali’nin bu golüyle devreyi 0 -1 üstün kapatan Yalova spor, ikinci yarı da Çınarcık Belediye Spor’un ataklarıyla karşılaştı. 54’üncü dakikada 23 sırt numaralı Toprak ceza sahasının dışından aldığı topu Yalova spor ağlarına göndererek, Çınarcık Belediye Spor adına eşitlik golünü attı. (1-1) golden sonra Çınarcık rakip alanında ataklarını arttıran Yalova Spor, oyuna sonradan dahil olan İsmail’in 78’inci dakikada attığı golle (1 -2) öne geçti. Yalova Spor gol perdesini 86’ıncı dakikada Ali’nin ceza sahası dışından vurduğu şutla kapattı (1- 3). Maçta başka gol olmayınca Yalova Spor Süper Amatör Kümede şampiyonluğa adını yazdıran takım oldu.

‘Kupa’yı Başkanlar verdi’

Süper amatör kümede şampiyon olan Yalova Spor kupasını da Çınarcık’ta kaldırdı. Maçı Çınarcık Belediye Spor tesislerinden birlikte izleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt maç sonunda şampiyonluk kupasını birlikte takım kaptanına verdiler. Karşılaşma sonunda Başkan Salman ve Başkan Kurt, Yalova Spor Kulüp Başkanı Onay Tuna ve yöneticileri ile sporcuları kutladı.

‘Çınarcık Belediye Spor taraftarlarından destek’

Çınarcık 77,5 taraftar gurubu da şampiyonluğunu ilan eden Yalova Spor’a Bal Ligi yolunda başarılar dileyerek maç sonunda verdiği destekle de alkış alan taraf oldu.