Her yıl 29-Ekim-4 Kasım tarihleri arası Türk Kızılay haftası olarak çeşitli program ve etkinliklerle kutlanmaktadır.

Türk Kızılayı Yalova Şubesi Başkanı Ömer Fitoz, Türk Kızlay haftasında Yalova’da yapılan etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Fitoz yaptığı açıklamada; “Ülkemizde ve dünyada insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olmak gibi ulvi bir gaye ile çalışan Türk Kızılay Yönetimine ve gönüllülerine selam olsun. 1868 yılı kuruluş tarihi olan ve o günden günümüze kadar hizmeti geçip aramızdan ayrılanlara bolca rahmetler olsun. Büyük bir özveri ile günümüzdeki çalışanlarına sağlık ve afiyetler diliyorum. Maddi ve manevi katkıları ile destek sağlayanlardan  Allah razı olsun. Dünyaları ve ukbaları aydınlık olsun. Bize emanet ettikleri her ne varsa ihtiyaç sahiplerine titizlikle ulaştırılmaktadır. Bundan emin olsunlar.

Bilindiği gibi her yıl 29-Ekim-4 Kasım tarihleri arası Türk Kızılay haftası olarak çeşitli program ve etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu cümleden olmak üzere  Yalova Şubesi olarak faaliyetlerimizle ilgili bilgilendirmek amaçlı çeşitli kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret ettik. Katkı sağlayanlara teşekkür amaçlı takdir belgelerimizi sunduk. Ayrıca Türk Kızılay’ının  kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri, özellikle öğrencilerimize, gençlerimize ve kamuoyuna anlatarak çalışmalarımıza bir farkındalık yarattık.

       Özellikle faaliyet alanlarımıza ilişkin yaptığımız çalışmalara ve ilkelerimize dair gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla okullarımızda çeşitli programlar uyguladık. Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında meydana gelen afetlerde zarar gören afetzedelere barınak, giyecek, yiyecek, içecek  ve tıbbı yardımların en kısa süre içinde nasıl ulaştırıldığı ve nasıl dağıtım yapıldığı hususlarında geniş bilgiler sunulmuştur. Bu ve çeşitli alanlarda eğitim görmüş Kızılay Yalova Şube müdürümüz sayın Özgüç Karsan tarafından teferruatlı bir şekilde anlatılmıştır. Yapılan bu sunum nedeniyle gerek okul idarecileri ve gerekse öğrencilerimiz tarafından takdir görmüş  olup devamını istemişlerdir.

        Bu çalışmalarımızda bizleri en çok sevindiren husus “bizlerde sizler gibi Kızılay’lı olmak isteriz” tarzındaki  talepleri olmuştur. Cevabımız, sizler her biriniz Kızılay’lı olabilirsiniz. Kızılay’lı olmak, mevki ve sosyal statü ile ölçülebilir bir değer değildir. Kızılay’lı olmak,yaşadığımız toplumun ve ulaşamadığımız dünya vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bilmek, attığımız her adımın bir ihtiyacı karşıladığının farkında olmaktır. Kızılay personelinin en önemli motivasyon kaynağı budur olmuştur.

       Bu vesile ile Yalova halkımızın Kızılay’mıza sahip çıkmalarını, maddi ve manevi yardımlarını beklemekteyiz. Özellikle bu kış şartları içinde çok güç şartlarda hayatlarını devam ettiren sığınmacıların ve de muhtaç durumda olan insanımızın zaruri ihtiyaçlarının giderilmesi  için yardımsever vatandaşlarımızın ilgilerini ve alakalarını bekliyoruz.

       Diğer yandan bir ünite kan hayat kurtarır sloganı ile yola çıkan Kızılay Kan merkezimize değerli kent insanımızı bekliyor ve kan vermelerini öneriyoruz. Kan veren her bir vatandaşımızın verdiği kan sebebiyle birçok sağlık sorununun giderildiğine şahit olacaktır. Verdiği kanla önce kendisi şifa bulacak daha sonra da başkasının tedavisine katkı sağlayacaktır” dedi.