‘Karbon Yakıtları Değil, Karbonhidratları Yakıyoruz’ sloganıyla düzenlenen “Bisikletini Al Gel” etkinliği Yalovalı bisiklet severleri bir araya getirdi. Etkinliğe katılan Yalovalılar, 17 Ağustos Parkı sonundaki Garden A.Ş.’den hareketle Yürüyen Köşk’e, köşkten hareketle de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal çevirdi. Renkli görüntülere sahne olan bisiklet etkinliği; sağlıklı yaşama vurgu yapmak, madde bağımlılıkları konusunda farkındalık oluşturmak adına düzenlendi.

“Spor, insan hayatı için büyük önem taşıyor” diyen Yalova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Zeynep Arslan, “Başkanımız Vefa Salman’ın talimatıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde Yalovalılar için yaz sezonunda birçok etkinlik düzenlemeye başladık. Sahil yürüyüşü, pilates ve yoga etkinliğinin ardından şimdi de ‘Bisikletini Al Gel’ etkinliği ile Yalovalıları daha hareketli daha aktif daha sağlıklı bir hayatla buluşturduk. Etkinlikte yaklaşık olarak 6 km yolu pedal çevirerek kat ettik. Bundan sonra da tüm etkinliklerimiz yaz boyunca belirlenen günler dahilinde devam edecek. Sigara, alkol gibi bağımlılıklardan uzak durmanın, bağımlılığı önlemenin en önemli tedbirlerinden biride spor yapmaktır. Bu yüzden tüm kadınlarımızı spor yapmaya, yürüyüşe, pilates ve yoga etkinliklerimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yoga Etkinliği Başladı

“Yoga etkinliğimize de Cumartesi günü itibariyle başladık” diyerek sözlerini sürdüren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Arslan, “Sağlığınız için matınızı alın yogaya gelin, sloganıyla 6 Temmuz Cumartesi günü başlattığımız etkinlik, her Cumartesi saat 09.00’da 17 Ağustos Parkı yanındaki yeşil alanda yapılacak. Etkinliğin içeriğinde; temel yoga, hamile yogası, çocuk yogası, anne-çocuk yogası ve anne-bebek yogası yer alıyor. Yoga Eğitmenimiz Esra Engin ile birlikte bedenin ritmi, zihnin melodisi ve ruhun uyumunu aynı anda yakalamak için tüm kadınlarımızı etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Zumba Etkinliği Yapılacak

‘Haydi kadınlar, sağlık ve enerji için Zumba yapalım’ sloganıyla 10 Temmuz Çarşamba ve 7 Ağustos Çarşamba günü Zumba etkinliği yapılacak. Tigem 1. kapıda saat 18.00’de düzenlenecek etkinlikte, Latin müzikleri eşliğinde dans ve aerobik yapılacak.

Önümüzde ki haftalarda düzenlenecek trekking ve beachvolley turnuvaları ile etkinlikler yaz ayları boyunca sürdürülecek. Etkinlikler için kayıt yaptırmak ve detaylı bilgi almak isteyen kadınlar, (0226) 811 59 00 – (0226) 812 52 54 ve (0226) 811 50 24 no’lu telefonu arayabilir.