Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen olağanüstü kongre ile Yalovaspor Kulübü Başkanlığına seçilen Av. Ali Demirhan ve yönetimi ilk olarak camiada özlenen birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla Yalova Samanlı girişinde bulunan Serin Bahçe'de yeşil-kırmızılı camiaya gönül veren herkesi bir araya getirdi.

Düzenlenen gecede gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Yalovalıları Yalovaspor'a sahip çıkmaya davet eden Av. Ali Demirhan, "Yalovaspor bir camia takımı, bir şehir takımı. Bu bizim şehrimiz, biz burada yaşayıp bu şehre sahip çıkmıyorsak bu bizim ayıbımız. Bu takım dün sizin olduğu gibi bu günde, yarında sizin. Biz burada sizin bir nevi hizmetkarınız, bir nevi vekaletçiniziz.Geçmişine saygı duymayanın geleceği hiçbir şekilde olamaz. Yalova bizim geçmişimiz ve geleceğimiz. Lütfen Yalova'ya, Yalovaspor'a sahip çıkın. Yalova hızla gelişen Bursa, İstanbul, İzmit üçgeninde arada kalmış önemli bir vilayet. Yalova adını marka yapmak için en büyük araç, en büyük silah Yalovaspor. Bizim bu silahı güçlendirip bu araca değer katmamız lazım. Benim sizden istediğim maddiyattan çok manevi değer" dedi.

Başkan Av. Ali Demirhan konuşmasının devamında Ofspor İkinci Başkanı Fatih Saral'ın 3. Lig'den tüm masrafları kendisi tarafından karşılanan genç bir futbolcuyu hediye ettiğini açıkladı. Başkan Demirhan, Bursaspor'dan iki yabancı futbolcu daha takıma kazandıracaklarını ve ona yakın transfer gerçekleştireceklerini söyledi.

 

"Spora daha çok ağırlık vereceğiz"

Yalovaspor Kulübü Başkanı Av. Ali Demirhan'ın ardından konuşan Vali Yardımcısı ve Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Yalova ili olarak amatör branşlarda önemli başarılar elde edildiğini söyledi. Çiftçi, "İlimize bir çok branşta dünya şampiyonluğu ve Türkiye şampiyonluğu getiriyoruz. Ancak futbol alanında son yıllarda yeterince bir başarımız yok. Futbol sadece futbol değil, spor sadece spor değil. Yaşadığımız çağda gençlerimizin sağlıklarını yitirdiği ve uyuşturucu bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele ettiğimiz bir dönemde elimizdeki en büyük araç spor. Sporu kullanarak sağlıklı nesiller yetiştirme noktasında adım atmamız gerekiyor.Dolayısıyla spora daha çok ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.  

Yalovaspor taraftarı yaktıkları meşaleler ve yaptıkları tezahüratlarla geceye renk kattı. Serin Bahçe'den "Ali Demirhan" adına yapılan tezahüratlar yükseldi. Gece plaket takdimleriyle son buldu.

Haber: Sezgin Altınel