İşte Sugörenspor'un Yeni Yönetim Kurulu 

    Kurucu yönetim şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Kolpar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Kaptan Yasin Bezgin, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Dr. Uğur İnan, Sayman ve Mali İşler Sorumlusu Hasan Candar, Tesisler Sorumlusu ve Yöneticisi Yılmaz Külüşlü, Genel Koordinatör Taner Gürleş, Teknik Yönetici ve Spor Direktörü Nebi Karagöz.

 

Vedat Kolpar, ‘Sugörenspor Sugören Gençleri İçin Kuruldu’


Konuşmasına bayram tebriği ve mevcut yönetim kurulunu tanıtarak başlayan Kolpar, ‘Sugörenspor liglerde eskiden fırtına gibi esti, gerek centilmenliği gerekse başarılarıyla Yalova'da her kesimin takdirini kazandı. Son yıllarda liglerde bulunmaması sebebiyle, özellikle gençlerden yoğun talep geldi. Bu sebeple ekibiyle bu taleplere karşılık verebilmek için, bir süredir istişarelerle yapılabilecekler hakkında fikir oluşturduk. Tüm kesimlerin destekleriyle yeniden kulübü faaliyete geçirdi. Kulübün kuruluş amacı; özellikle bireysel sporlar ile gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak, yetişmekte olan nesile spor bilinci ve alışkanlığını kazandırmaktır. Spor her yaşta her meslek grubunda insanların yaşamlarını aktifleştirmek ve zindeleştirmek için gerekli olan fiziksel ve zihinsel gelişmeyi sağlayan ayrıca vücudun anatomik dengesini koruyan yegane unsurdur. Bu maksatla en küçükten en büyüğüne kadar tüm vatandaşlarımızın mutlaka bir spor branşı ile ilgilenmelerini, her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını bedenen zihnen ve ruhen gelişmelerini sağlamak, sporcu ahlaki ile önce kendilerine, ailelerine, çevresine, vatana ve millete faydalı, maddi ve manevi yönden gelişmiş sağlıklı bir toplum oluşturmak, üyeler arasında sevgi, saygı, birlik ve beraberlik sosyal ve kültürel dayanışmayı sağlamak ve devam ettirmek, Türk gençliğini geliştirip tanıtmak ayrıca Türkiye çapındaki sporcuları birbirleriyle tanıştırmak aralarında her türlü yardımlaşmayı sağlamak, spor vesilesi ile halkımızı sosyal yönden gelişmiş, dinamik, sağlıklı kılmak amacı ile kurulmuştur. Sugören'in yarınlarına güvenle bakmasını sağlamayı ve Sugören'in adını daha ileriye taşımayı amaçladık. Açılış toplantısına katılan herkese teşekkür ederim’ dedi.

 

Dr.Uğur İnan, ‘Bireysel Sporlarda Türkiye Şampiyonlukları Hedefliyoruz’
     Yeni yönetimde yer alan Dr.Uğur İnan, Yalova'dan deneyimli hocalarla özellikle bireysel sporlar konusunda anlaşmaya vardıklarını ve Sugören'in adını bireysel sporlarda duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

   İnan, ‘Atletizm başta olmak üzere, karate, masa tenisi ve güreş konusunda faaliyetlerde bulunmayı amaçladık. Futbolda özellikle U-14 ve U-16 ve 2.Amatör liglerinde yarışmayı düşündük. Sugören Sahası ve tesis binası ile ilgili köyün geleceğini yakından ilgilendiren bir proje hazırladık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yalova Belediyesi ve İl Özel İdare'nin destekleriyle sahayı amatör maçların oynanacağı standartlara getirmeyi planladık. Mevcut tesis binasının yenilenerek spor salonu da ilave edecek. Üye aidatlarının kulübün maddi açıdan güçlü olması için çok önemli. Tüm spor severleri kulübe üye olmaya davet ediyorum’ dedi.

 

Sugören Kır Koşusu Yeniden Canlandırılacak

Sugören'in geçmiş yıllarda önemli bir etkinliği olan Sugören Kır Koşusu'nun yeniden canlandırılması için de çalışmalara başladıklarını ifade eden Dr. Uğur İnan, ‘Yakın zamanda tarih konusunu da belirleyeceğiz. Gençlik veSpor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle il çapında bir organizasyon planladık’ dedi.

 M.Osman Karataş’Kulüp gençlerimizin birlikteliği için çok önemli’


      Muhtar M.Osman Karataş, köy gençlerinin spora yönelmesi ve birlikteliği için spor kulübünün çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

    Karataş, bireysel sporlarda çok büyük başarılara imza atılacağına inandığını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Mustafa Ocak, ‘Emeği geçenleri kutluyorum’
     Sugören gençlerinin gurur verici başarılara imza attığını, özellikle spor ve organizasyon alanında gençlerin her geçen gün kendilerini bir adım ileriye taşımalarından duydukları memnuniyeti ifade eden Mustafa Ocak, ‘Sugörenspor çatısı altında kazanılacak başarıların Sugören ismini bir adım ileriye taşıyacak. Yeni yönetime çalışmalarında başarılar dilerim’ dedi.

  Dr. Hasan Özçelik, ‘Kulüp birleştirici ve kucaklayıcı olmalı’
    Sugörenspor'un uzun yıllardır Sugören'in eksik bir parçası gibi kaldığını ve yeniden faaliyete geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Hasan Özçelik de kulübün gençleri kucaklayıcı ve birleştirici bir anlayışla başarılara ulaşabileceğini ifade ederek, şimdiden çalışmalarda başarılar diledi.

Kulüp binası dualarla açıldı

    Sugören Muhtarlık Binası'nın giriş katında bulunan kulüp binasının yenilenmesiyle yeniden faaliyete geçirilen kulüp yönetim odası dualarla tekrar açıldı. Açılış kurdelesini Muhtar M.Osman Karataş, Mustafa Ocak, Dr. Hasan Özçelik, Ahmet Taşçı ve Sugören'de göreve yeni başlayan İmam-Hatip Burhanettin Suci kesti. Açılış töreni sonrasında davetlilere kokteyl verildi, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Vedat Kolpar, ‘Destekçilerimize ve katılımda bulunanlara teşekkür ediyoruz’

Spor Kulüpleri için maddi desteğin çok önemli olduğuna vurgulayan Vedat Kolpar; "Kuruluş aşamasında bize maddi destek sağlayan Yalova’nın saygın işadamlarından Ertan ofis’in sahibi sayın Gökhan Ertan’a ve bizden desteklerini hiç esirgemeyen Muhtarımız M. Osman Karataş’a, katılımlarından dolayı; Mustafa Ocak’a, Dr. Hasan Özçelik’e, Ahmet Taşçı’ya, Yusuf İnan’a, Salih Yıldıza’a, İmamlarımız Yakup Ocak ve Burhaneddin Suci’yeve tüm Sugören halkına ayrıca, açılışa katılamayıp kutlama mesajı gönderen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete’ye, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Yılmaz ve Cengiz Dereli’ye, Vedat Dereli’ye, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsa Başaran’a, Necmi Çakır’a, Prof. Dr. Yusuf Avcı’ya, Metin Kiraz’a, İlhan Ocak’a, Mesut Ayık’a, Valilik Hukuk İşleri Müdürü Doğan Çay’a,YASİAD Eski başkanı Güngör Kan’a , İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Gökmenoğu’na teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.