Malum koronadan sonra hepimiz daha bir taksi kullanır olduk.  Hep düşünmüşümdür, ülkemizde taksici olmak için belli kurallar var mıydı?  Zaman zaman bindiğim takside taksicilerle konuşma, soru sorma imkânım oldu. Mesela ülkemizde birçok taksicinin çoğu adres bilmiyor. Oysa yabancı ülkelerde taksici olmak için bazı sınavlara giriyorsunuz. Tüm caddeleri sokakları bilmeniz mecbur tutuluyor.

Ama benim bundan daha çok takıldığım, önüne gelen taksici olabiliyor. Bence bunun bir tüzüğü olmalı, herkes taksici olmamalı. Geçen bir taksiye bindim mesela çok garip biriydi. Kesinlikle psikolojik bir testten geçmeliydi taksicilik yapabilmesi için.  Taksi duraklarının bu konuda daha seçici olması gerektiğini düşünüyorum. Canımızı emanet ediyoruz sonuçta.

Bir de dikkat ettiniz mi bilmiyorum hem araba kullanıyorlar hem de taksi müşterilerini diğer arabalara yönlendiriyorlar. Bu açıkçası beni çok rahatsız ve tedirgin ediyor. Yani acilen bir düzenleme gelmek zorunda. Ulaşım önemli bir konu. Bu konunun sadece taksi duraklarına bırakılması bence doğru değil. Devlet bir an önce bu konuda bazı yasalar getirmeli. Benim bahsetmek istediğim onların karakteri, kişiliği ile ilgili problemler değil. Sonuçta herkes ekmeğinin peşinde. Burada devlete görev düştüğü kadar taksi duraklarına da görev düştüğünü düşünüyorum. Ve daha kaliteli bir taşımacılık olmasını istiyorum.