Kahraman Ordumuzun terör yuvalanmasına karşı başlattığı, haklı ve meşru zeminde yürüttüğü operasyon yazıyı yazmaya başladığımda 6. günündeydi.

Ve şehitlerimiz var. Allah’tan rahmet diliyoruz şehitlerimize

Şifa diliyoruz yararlılarımıza.

Uzun zamandır ülke gündemini ilgilendiren terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapılması, milletçe kenetlenmemize yardımcı olmuştur. Birlik ve beraberlik duygumuzun zor zamanlarda sorunları aşmamızda nasıl bir direnç kaynağı olduğunu sanırım tekrarlamaya gerek yok.

Terör yuvaları 30 km’lik koridora inilerek imha ediliyor.

Dünyanın gözü üzerimizde. İşi gücü bıraktılar bize kınamakla meşgul oldular.

Amerikan tarihinin en kara mizah ve evlere şenlik başkanı ise devlet adamlığı ciddiyetinden çok uzaklarda bir yerlerde yel değirmenlerine karşı hücuma geçmiş durumda.

Dış dünyada ve uluslararası alanda ciddi bir haksızlığa muhatap olduk. Bu durumu bir turnusol kâğıdı gibi değerlendirmemiz mümkün. Kim nerede duruyor belli oldu. Beklenmedik yerlerden çirkin sesler duyduk. Dost bildiklerimizin gerçek yüzüyle karşılaştık. Ağız birliği etmişçesine ve insafsızca bilgi çarpıtma kanallarını devreye soktular. Bazılarını bilirdik tanırdık o bizi üzmez ve yıldırmazdı.

Bizi asıl üzen, uğradıkları haksızlıkları uluslararası zeminde her fırsatta dile getirip, mücadelelerine omuz ve destek verdiklerimizden gelen kınama cümleleriydi.

Arap birliğinin insafsız açıklamaları tam bir vefasızlık örneğiydi.

Filistin mücadelesine yıllarca omuz ve gönül verdiğimiz gerçeğini cümle âlem biliyor. Filistin dostluğunun ve bu kadim dostluğa verilen manevi desteğin ciddi anlamda zedelendiğini düşünmekteyim.

Filistin bizim göz yaşımızdı. Derdimizdi. Ümmetin sembol davasıydı. Kanayan yarasıydı. Evlatlarına bile isim olmuştu nicelerinin.

Ya Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetinin 1 numarasına ne demeli. Zor zamanlarda en yakınımızda olduğunu düşündüklerimizden gördüğümüz vefasızlık sanki tarihin tekerrürü gibi.

Artık duygusal yaklaşımlar yerini daha realist bir dış politikaya bırakacaktır diye düşünmekteyim.

Vefasızlıklar vefasızların hanesine yazılmalı. Ümmet bilincimizde meydana gelen erozyon dolayısı ile meydana gelen yıkım ise tamiri yıllar alacak bir zamana yayılacaktır.

Osmanlının yıkılışı ve Cumhuriyetin kuruluşu safhalarında gördüğümüz ihanetlerin sadece bir tevatürden ibaret olmadığı, tarihsel bir gerçeğin tekrarı olduğunu da öğrenmiş olduk.

Harekâtı başarılı kılmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.