YTSO 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü olması ve 2017 yılının değerlendirilmesi amacıyla basın mensuplarını Jineps Cafe’de ağırladı. Bir araya gelen Yalova basını keyifli bir kahvaltı ederek sohbet etti.

Tahsin Becan basın mensuplarına teşekkür etti

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan yaptığı konuşmasında; “Sizle beraber olmak bizleri mutlu ediyor. Çünkü bizler sizlerin sayesinde ne yaptığımızı anlatabiliyoruz. Hani derler ya dükkanın malını sergilemezsen satamazsın. Onun için bizler sizlerin sayesinde ne yaptığımızı ettiğimizi, yanlışıyla doğrusuyla anlatabiliyoruz. Sizler bizim çalışmalarımızı Yalova halkına aktarıyorsunuz. Onun için elinize kolunuza sağlık. Bu güne kadar yaptığınız destekler içinde ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek Yalova basınına teşekkür etti.

Terörü lanetlemek yetmez

Becan konuşmasının devamında, "Biliyorsunuz 2016 çok çok sıkıntılı geçti. Her şeyden önce Beşiktaş’ı, Ortaköy’ü, Konya’sı, İzmir’i hepimizi derinden yaralıyor. Gerçekten hiç birimizde moral kalmadı. Moral çöküntüsü içerisindeyiz. Herkes, her sektör böyle. Ben buradan tekrar hem sizlerin adına hem ticaret ve sanayi odaları adına ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Tek isteğimiz bunların tekrarlanmaması. Bütün kurumlar bütün fertler terörü lanetliyoruz ama bunu yapmak yetmiyor. Bir tek lanetlemek, kınamak yetmiyor. Hepimize görev düşüyor. Bizlere düşen iş dünyası olarak eskiden 7 saat çalışıyorsak şu anda 10 saat 15 saat ne kadar çalışıyorsak 1 kişi bile olsa fazla istihdam etmek. Şu anda ekonomiye bir katkı sağlayabiliyorsak bize düşen görev bunlar" ifadelerine yer verdi.

2017’nin ikinci çeyreğinden ümitliyiz

2017' ye  dair ümitli olduğunu belirten Becan, "2017’nin ikinci çeyreğinden ümitliyiz. Çünkü iş dünyası bile bir moralle harekete geçiyor. Dünkü toplantıda yine konuşuluyordu. Bu tabi ki sadece Türkiye’nin bir problemi değil. ABD ve Rusya bir ateşkes imzalayıp yeni bir beyaz sayfa açsalar inanın ekonomi ikinci gün harekete geçecektir. Yoksa para bitti, para yok diye bir şey ben zannetmiyorum. İnsanlar önünü göremediği için tedirgin. Kalkıp buzdolabı bile almıyor. Bu hepimizin yaptığı bir şey. Bu bir moral meselesi.  Bizlerin size, sizlerin bize moral vererek kendi çapımızda işimizi yürütmek zorundayız" dedi. Haber: Sezgin Altınel