7 Haziran seçim sürecinin başladığı günden seçimin yapıldığı güne kadar gerçekten büyük bir gerginlik yaşadıklarını belirten Öztürk,;

”  Bu gerginlik Cumhurbaşkanı’nın partimiz üzerinde kurmaya çalıştığı baskı ve hegemonyadan kaynaklandı. Her şeye rağmen ülkenin barışı ve demokrasisi adına hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Bizim ülke genelinden oy almadığımız yer yok. Ancak bazı kesimlerde az oy almışken bazı kesimlerde de tavan yapmış yerler vardır. Şırnak, Hakkâri, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars ilerinde AKP’den vekillikler yüksek oylarla alındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Dersim’den 2 milletvekili çıkardık. Aydın, Manisa, Balıkesir gibi illerde oylarımızı arttırdık. Yalova’ya gelince Yalova da 4. parti olarak yarışa dâhil olduk.  

AKP, iktidar da olmanın verdiği bütün verdiği bütün devlet imkânlarını kullanarak, zabıtadan tutun emniyet birimlerine valisine kadar bütün ilin güçlerini kullanarak birer parti üyesi gibi çalıştırıldılar. Belki onların elinde değildi ama emirlerle genelgelerle insanları çalıştırıldılar. Okullarda dahi genelgeler yayınlanarak miting alanlarına taşıdılar insanları. Ben bu durumu eskiden Kenan Evran bir ile gidecekse çocukların ellerine birer bayrak verilerek soğukta bekletirlerdi. Bu seçimler halkların HDP’ye göstermiş olduğu teveccühle sonlanmış oldu. Biz HDP olarak bir yer de de AKP’nin elini rahatlatmış olduk. Çünkü daha ne olduğu bilinmeyen bir sisteme geçmelerini engelledik.

HDP’nin yapmış olduğu çağrı cevap bulmuştur. Bu sefer emanet oylarla bu yola girdik. Bu oyların acabası ve âmâsı mevcuttur. Biz AKP ile hiçbir şekil de koalisyon yapmayacağız. Bizim amacımız muhalefet yaparak önümüzdeki 2019 seçimlerinde halklarımızın da desteğiyle iktidara yürümektir” ifadelerini kullandı.