Başkan Oral, annelerin bir günde hatırlanamayacak kadar büyük bir değer olduğunun altını çizerek, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ buyurur. Anne şefkati, varlığımızın özünü besler, hayatımızın cevherini ışıldatır” dedi.

“Öf bile diyemeyiz”

Dinimizin anneye ‘öf’ bile demeyi yasakladığını hatırlatan Başkan Oral, “Hayata gelişimize sebep olan annelerimizin bu önemli günde kalbini kazanmak, hayır duasını almak yapılması gereken en doğru davranışlardandır. Onları ziyaret edip sevindirmek, vefat etmişlerse arkalarından dua etmek evlât olarak en önemli vazifemizdir” ifadelerini kullandı.

Özel günlerin tüketim kültürüne dönüştürülmek istendiğine vurgu yapan Başkan Oral, “Hiçbir hediye anne sevgisinin üzerinde olmadığı unutulmamalıdır. Anneler Günü’nü sevgi ve saygı çerçevesinde karnaval havasında kutlayamayız. Bunu yaparken de Annesini kaybetmiş öksüz çocukların ve evladını kaybetmiş annelerin hüznünü artırmamak gerekir. Bütün annelerimizin anneler gününü kutluyor, daha nice senelere, sevdikleriyle birlikte mutlu yaşantılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.