Rektör Ersulu,”  Altınova’da MYO’nun kurulamamasının sebebi Altınova Belediye Başkanı’nın beceriksizliğidir “

 

Yalova’ya geldiğinde Yalova’nın imkânlarını fırsatlarını incelediğini belirten Rektör Ersulu, “ Her ilçede hangi MYO faydalı olabilir, mezun olunduğunda hangi bölüm meslek sahibi yapabilir bu konuda incelemelerde bulundum. Bu incelemelerimi ilçelerin belediye başkanlarıyla da görüşerek kendilerine bildirdim. Fakat en fazla da ümitlendiği Altınova Belediyesiyken Altınova Belediye Başkanı yüksek tahsilli olmasına rağmen olayları algılamadaki zafiyetinden ve önündeki fırsatları yakalama becerisinin olmamasından dolayı en kötü sonucu Altınova’da aldık. Ben Altınova’daki tersanelerin bulunması nedeniyle tersanelerin programlarını destekleyen en fazla talep edilen bölümleri seçerek aynı zamanda İTÜ’nin MYO’larından kurtulma projesi çerçevesinde İTÜ’nin elinde bulunan eğitim kadrosundan, araç gereçlerinden, Laboratuarlarına kadar bize temsil edilmesi noktasında çalışmalarını yürüttüğüm halde ve bunun da YÖK’te bulunduğum çalışmalar neticesinde hepsini başarıyla geçip Altınova’ya MYO kazandırmak için elimden geleni yaptığım halde sadece ve sadece Altınova’nın Belediye Başkanı’nın yanlış tercihleri nedeniyle bize destek vermemesi durumunda bu durum bina yokluğundan dolayı reddedildi. Daha sonrasındaysa nüfus bariyeri gelerek  ‘ 20000 nüfusun altındaki ilçelere MYO açılamaz ‘kararı nedeniyle MYO açılamadı. Ancak biz daha öncesinde Çınarcık, Armutlu ve Termal’de ki yaptığımız MYO’ları bu nüfus bariyerine takılmadı 2000 nüfuslu yerlerde dahi biz bu karara takılmamıştık. Dolayısıyla Altınova’da MYO’nun açılmamasının sebebi belediye başkanının tersanelerin getirdiği imkânları Meslek Lisesine, hastaneye vs’lere harcamasından dolayı bu imkânı kaçırmasındandır “ dedi.

 

Rektör Ersulu,” Hiçbir problem başkası bu problemi çözsün diye çözülmez “

 

Ersulu Çiftlikköy’de daha önceki belediye başkanı döneminde çalışmaların yürüldüğünü ancak bina ve yer tahsisi yapılmama nedeniyle Bilişim MYO’nun kurulamadığını ifade etti. Eruslu, “ Çiftlikköy Belediye Başkanı’nın yapmış olduğu açıklamada  ‘Ben araziyi veririm gerisine karışmam ‘ diye belirttiği noktada yine gerek Maliye’nin gerek YÖK’ün yapmış olduğu işlem şudur. Merkezdeki Fakülteler devlet bütçesinden kazadaki MYO’larıysa mahalli idareler ve bağışlarla yapılabiliyor. Bunun en yakın örneği de Tavşanlı’daki MYO binasıdır. Bu binayı Tavşanlı Belediyesi ve Tavşanlı esnafı yaptı “ dedi.

 

Diğer ilçeler de ki MYO’larının durumlarıyla da ilgili açıklama yapan Rektör,” Termal Belediye Başkanı’nın üstün gayretleri ile Kızılay’a ait olan binanın üniversiteye devri gerçekleşti. Üniversitemiz tamir faslını gerçekleştiriyor. 2015-2016 yılında Termal Sağlık MYO bu binada faaliyete geçecek .

Çınarcık ve Armutlu Belediye Başkan’larının yoğun çalışmaları ile MYO binasının yapımı başlatıldıç Yalova Üniversitesi tamir bütçesinden binalar tamamlandı. Şu anda Türkiye’nin en hızlı gelişen MYO programları orada hizmet vermektedir “ diye konuştu.

 

 

Haber- Foto: Barış Gür