Konferansta açıklama yapan, Yalova Üniversitesi Akademisyenlerinden Recep Hayri Eren, ülkemizde yangın sonucunda birçok insanımızı kaybettiğimizi vurgulayarak, yaşanan yangınların çoğunluğunun nedeninin insanlardan kaynaklandığını ifade etti.
“TÜRKİYE’DE YAŞANILAN 10 YANGININ KAYNAĞI SİGARA”
Konferansta sunum yapan, Bonpet Marmara Bölge Distribütörü Fikret Kır, insanların ülkemizde yangını çok uzak gördüğünü ifade ederek, “Yanma olayı çok basit ve her yerde bulunabiliyor. Her şey yanabiliyor ancak bu yanma durumu ne zaman kontrol dışına çıkarsa o zaman sorun oluşuyor” dedi. Türkiye’de, yangıların büyük bir kısmının sigaradan çıktığını ikinci sıradaki nedenin ise elektrik kontağı olduğunu vurgulayan Kır, “Bu durumda insanların dikkatsizliğini göstermektedir” dedi.
“YANGIN BİZE ÇOK YAKIN”
Yangınların bize çok yakın olduğunu belirten kır, “Bu yangınların insan nasıl çıktığını ve nasıl büyüdüğünü fark edemiyor. Yangın bir anda çıkıp yayılıyor. 3 dakikada, her tarafa yayılarak, durdurulamayacak seviyelere ulaşabiliyor” dedi. Yangınla mücadele yangına, anında müdahale edilmesini söyleyen Kır, “Bu konuda, yangını en hızlı ve doğru bir şekilde almak gerekir. Ayrıca, yangına doğru ve etkili yangın söndürücü ile doğru ve hızlı biçimde müdahale etmek gerekir” dedi.
Haber-Foto Selim Küçükbingöl