İtfaiye ekipleri de senaryo gereği çıkan yangını söndürdü. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediğini ifade ederek bir daha böyle büyük felaketlerin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yüksekten iniş ve ip bağlama teknikleri gösterildi

Etkinliklerde Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yüksekten iniş tatbikatı gerçekleştirildi. İtfaiye aracının bomundan iple aşağıya inme ve yukarı çıkma tatbikatı yapıldı. Mokamp alanında kurulan standta çeşitli deprem kurtarma malzemeleri sergilenirken, Ala Bağı gibi yaralıyı sedyeye sabitlemede kullanılan çeşitli ip bağlama teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Başkan Silpagar deprem görmüş binaların durumuna dikkat çekti

Akşam saatlerinde ise MAG ve Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin ortak kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat öncesinde depremde hayatını kaybedenler saygı duruşu ile anıldı. Kuşadası Arama Kurtarma Ekibi KAKEB ve İstanbul’dan gelen MAG ekipleri de alanda yer aldı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, burada yaptığı konuşmada depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu ifade ederek bu konuda vatandaşların bilgilenmesinin önemini vurguladı.

MAG, “Türkiye’de yeterli sayıda arama kurtarmacı yok”

Mahalle Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı Sabri Karaçam ise afetlerle ilgili kısa film sunumunun ardından deprem gerçeğinin Marmara’da mutlaka yaşanacağını bilim adamlarının dile getirdiğini söyledi. Karaçam, “Biz Mahalle Afet Gönüllüleri, yereldeki AFAD Müdürlüğü, başka arama kurtarma ekipleri bu yarayı sarmaya çalışacağız ama siz vatandaşlarımıza da çok iş düşüyor” dedi.

Deprem tatbikatı nefes kesti

Konuşmaların ardından yapılan deprem tatbikatında senaryo gereği deprem sonrası yıkılan bir evdeki yaralı Mahalle Afet Gönüllerinin çalışmalarıyla kaza kurtarma ve ilkyardım teknikleri kullanılarak enkaz altından çıkarıldı. Kurtarma operasyonunda ileri düzey kurtarma ve müdahale yöntemleri kullanıldı. Kurtarma operasyonunun ardından senaryo gereği çıkan yangın da Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle başarılı bir şekilde söndürüldü. Tatbikatı çok sayıda Çiftlikköylü ilgiyle izledi. Tatbikat sonrasında etkinlikler sona erdi.