Televizyona şöyle bir bakıyorum da her gece dizi var. Bütün gecemizi bir diziye harcıyoruz. Beynimizi resmen uyutuyoruz. Ve bu dizilerin çoğu ne yazık ki Türk toplumunu yansıtmıyor. Batı kültürünü özendiren bu diziler toplumumuza kötü ahlakı aşılıyor. Aile içi ilişkiler çirkin oyunlar bilinç altımıza yerleşiyor. Şöyle televizyona baktığımız da bize bir şeyler katacak programlar çok az. İnsanlar yemek programlarından şarkılardan türkülerden öğle kuşağı yayınlanan kültürümüze göre kişilerin ayıp olan ne varsa ortaya dökülen programlardan bıktık.

Artık halkın biraz bilinçlendirilmesi lazım. Dünya haberlerini verin. Dünyada neler oluyor. Dünya nereye gidiyor. Bir şeyler yayınlayın bu konuda. Halkın beyni uyuştu. Biraz ufkumuzu açın. Gençlere yönelik programlar yapın. Bütün haftamız saçma aşk dizeleriyle geçiyor. Ne kadar Kemal Sunal filmi varsa hepsini ezberledik.

Ama suç bizde. Biz bu yayınlara reyting yaptırmasak bu programlar yayınlanmayacak. Bize ne başkalarının hayatından. Zamanımızın çoğunu ya televizyonla ya telefondaki saçma sapan şeylerle geçiriyoruz. Bizde saçma sapan insanlar olduk. Sabah aç televizyonu kaybolanlar, öğlen aç bulunanlar.

Millet evine yarım kilo kıyma alamazken, etli pahalı yemek programları. Artık üzerimize oynan bu oyunun farkına varalım.

Amaç Türk toplumunun ahlaki yapısını çökertmek ve uyutmak. Çok da güzel başardılar. Bunlarla zaman geçireceğinize gidin bir siyasi partide çalışın. Ülke gidişatın da sizin de bir katkınız olsun. Bir sürü dernekler var. Gönüllü çalışın birilerine faydanız dokunsun. Musiki cemiyetine katılın, ruhunuzu dinlendirin.

İnanın dışarıda ki hayat daha güzel.

Lütfen televizyonun bağımlısı olmayın.