Geçtiğimiz sezon (2018-2019) Yalova Amatör Ligi’ni şampiyon tamamlayan Yalovaspor, 2019-2020 Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta mücadeleye hak kazandı. Ligin ilk karşılaşmasında Kadıköy Belediyespor’a 1-0 yenilen yeşil-kırmızılı takım, daha sonra kendi sahasında 2, deplasmanda 2 galibiyet ile 5’de 1 yapma başarısı gösterdi.

Öncelikle Yalovaspor Kulüp Başkanı Onay Tuna başta olmak üzere, tüm yönetimini, teknik ekibini, futbolcularını ve yeşil-kırmızılı takımın cefakar taraftarlarını kutluyorum.

Yalovaspor’un mevcut yönetimine olan güven ile beraber oluşan desteklerde aktif bir rol oynayan Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, YASKİ Birlik Başkanı Adnan Kırtay, Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nusret Karaalioğlu’nun yeşil-kırmızılı kulübü sahiplenmelerini ise çok ama çok anlamlı buluyorum.

Bu yıl, Yalovaspor’un ana sponsoru olan NEGMAR Feribot A. Ş., yeşil-kırmızılı takıma bu sezon için 120 bin TL’lik katkı sağlarken, 40 bin TL’lik malzemeyi de sezon boyunca sağlayan kurum oldu. Bir başka önemli şirket Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş.’ ise Yalovaspor’a bu sezon için 200 bin TL katkıda bulundu. KRD Grup (Terma Ctiy), Yalovaspor teknik heyetinin aylık 7500 TL’lik giderini karşılıyor. Sezon sonuna kadar da teknik heyetin giderlerini karşılama sözü verdi. Özel Yalova Atakent Hastanesi, Yalovaspor’un sağlık sponsoru oldu. Bu önemli kuruluş Yalovaspor Kulübü’nün tüm sporcularının sağlık sorunlarını sezon boyunca ücretsiz tedavi edecek. Yalova Belediyesi, yeşil-kırmızılı kulübün aylık 7.500 TL’lik yemek giderlerini karşılıyor. Bu sezon, Yalovaspor’da diğer reklamların geliri ise yaklaşık 70 bin TL civarında.

Yeşil-Kırmızılı Kulüp, özellikle Akkök Grubuna bağlı Aksa Akrilik A.Ş. tarafından yapılan desteğin kesilmesinin ardından uzun yıllar maddi sıkıntılar yaşadı.

Hasan Kızılkaya, Adnan Kırtay, Tamer Erbul, Alaattin Bilgi, Hakan Suiçmez’in Yalovaspor Kulüp Başkanlıkları dönemlerinde yeşil-kırmızılı kulüp büyük maddi zorluklar yaşadı.

2018-2019 sezonu öncesi Av. Ali Demirhan’ın başkanlığı ile büyük bir beklenti yaşayan Yalovaspor taraftarları, sezon tamamlanmadan Demirhan’ın sağlık sorunlarından dolayı Yalovaspor Kulüp Başkanlığından ayrılması ile bir hayal kırıklığı yaşamış olsa da, aynı yönetim içinde yer alan iş adamı spor sever Onay Tuna’nın 2018-2019 Yalova Süper Amatör Lig’i öncesi Yalovaspor Kulübü Başkanı seçilmesiyle yeşil-kırmızılı camiada umutları yeniden yeşerdi.

2019-2020 Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta mücadele eden Yalovaspor’a sezon öncesi en büyük destek Yalova Valisi Muammer Erol’dan geldi.

Yalova’da siyasete bulaşmamış başarılı iş adamlarından kurulu, almaktan çok Yalovaspor’a vermek için yönetim kurulu üyeliği görevine talip olan, Yalova kamuoyunun güvendiği ve destek vermekten çekinmediği bu yönetim kadrosu ile yapılan bilinçli transferlerle, ligin ilk 5 haftasında 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan yeşil-kırmızılı takım, kurumsal kimliğe bürünen yeni yapısı ile sağlam temeller üzerine oturtulması sağlanmış oldu.