Ülkemize birçok farklı ülkeden yabancı uyruklu insanlar geldi. Fakat ben bu insanların ülkemize yeterince uyum sağladıklarını düşünmüyorum. Belki dükkanlar açtılar, mülk edindiler, iş yerlerinde çalışmaya başladılar…
Çoğu çocuk sahibi olup mülk edinerek Türk vatandaşlığına hak kazandı. Fakat mesleğim gereğince birçok yabancı uyruklu kişiyle iletişim halinde olduğum için biliyorum ki çoğu Türkçe konuşmayı bilmiyor. Bu sebepten kendi aralarında daha çok kaynaştıklarını gözlemiyor, sadece birbirleriyle alışveriş yaptıklarını görüyorum. Bence vatandaşlık alanların dil eğitimine tabii tutulmaları gerekiyor. Çoğu kesime baktığımızda kolay gelir elde etmek için sokaklarda dinlendiklerini görüyoruz. Tabiri caizse “saldım çayıra, Mevla’m kayıra”

Ne bir eğitim var ne bir düzen var ne herhangi bir denetleyici kurum var. Bence başı boş istedikleri gibi yaşıyorlar. Hatta defalarca toplu halde gezdiklerinden birçok genç kızımıza sarkıntılık ettiklerine şahit olduk. Türk örf ve adetlerine yeteri kadar hâkim olduklarını asla düşünmüyorum. Gittiğimiz mekanlarda iki sohbet etmek isterken, onların yüksek sesinden dolayı kendi aramızda konuşamaz hale geldik. Onların rahat tavırları açıkçası beni çok şaşırtıyor. Bu rahatlık nerden geliyor, çok merak ediyorum. Yakında onlar bizlere değil, sayılarından dolayı biz onlara entegre olmak zorunda kalacağız gibi geliyor.