Son bir hafta içinde birçok dostumuz, arkadaşlarımızın yanı sıra en yakınlarının ölüm haberleriyle güne başladığımız oldu.

Hafta sonu MÜSİAD Yalova Kurucusu, bir önceki dönem Başkanı Sn. Abdullah Yanık’ın babası rahmetli Hüseyin Yanık’ın vefat haberiyle günü başladık.

Cenazesi 18 Ocak Cumartesi günü öğle namazına müteakiben Yukarı Tavşanlı Köy Camisinde kılınan rahmetli Hüseyin amcamızı aynı gün Yukarı Tavşanlı Mezarlığında defnettik.

Bir başka vefat haberini yine hafta sonu öğrendik. Yalova Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Hüsnü Şahin ile Nurettin Şahin’in anneleri Peruze Şahin hanımefendinin vefatını öğrendik.

Hafta başında ilk olarak, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Baba Mansur Ocağı evlatlarından, Yalova Hacıbektaş-i Veli Kültür Vakfı dedesi olarak bilinen, Abbas Mansuroğlu’nun vefat haberiyle üzüldük.

Yine haftanın ilk günü olan 21 Ocak 2020 günü, TEMA Vakfının kurucusu, ‘Toprak dede’ diye bilinen Hayrettin Karaca’yı 97 yaşında kaybettiğimiz bilgisi geldi bize.

‘Toprak Dede’ lakabıyla, 7’den 70’e birçok insanın hayranlık duyduğu Hayrettin Karaca, çok sevdiği toprakla buluştu.

Bu vefat haberlerinin en üzücüsü ise yıllardır tanıdığım, beyefendi ve naif kişiliğiyle sevilen, sayılan, örnek bir kişilik, Yalova iş dünyası, Yalova siyaseti ve sporunda adından söz ettirmiş olan Menderes Erceylan’ın trafik kazasında yaşamını yitirmesi oldu.

Genç yaşta, daha 58’inde toprağa verdiğimiz Erceylan’ın vefatına tüm Yalova ağladı diyebilirim.

Çarşamba sabahı ise Altınova eşrafından, Yeniden Refah Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Akbay’ın kuzenin vefat haberi ile uyandım.

Hafta ortasına denk gelen (22.01.2020) sabahı, Yalova’nın Koru Belde sakinlerinden, Oktay ve Okay Akgün’ün dedeleri Fehmi Başkan’ın vefat haberi oldu.

Aynı gün, Koru Seralar Camisinde toprağa verilen rahmetli Fehmi Başkan ile diğer merhum ve merhumelere Allahtan rahmet, sevenlerine, dostlarına, akrabalarına sabırlar diliyorum.

Şu ölümlü fani Dünya’da, Allah bizleri helal rızık kazanan, insanlık için faydalı hizmetler yapan kullardan eylesin…