Ağız kuruluğu: Susuzluk hissinin temel belirtisidir. Ağzımızda hissettiğimiz kuruluğu farkına varmalı ve hemen bir büyük bardak su içmeliyiz.

Baş ağrısı: Baş ağrılarımız başladığında, gün içinde ne kadar su içtiğimizi hatırlamaya çalışalım. Eğer yeterli su içmediysek %80 suyla kaplı olan beynimiz işlevini yerine getirmekte zorluk çekebilir. Ağrı kesici alımından önce bir büyük bardak su içip biraz beklemeyi deneyelim.

Yorgunluk: Aslında birçoğumuz yoğun iş temposundan ya da stresten yorgun hissettiğimizi düşünürüz ancak yorgunluk susuzluğun en belirgin sebeplerinden biridir. Özellikle güne daha dinç başlamak için her sabah bir büyük bardak su içmeyi ihmal etmeyelim.

İdrar renginin koyu olması: Koyu sarı ya da kehribar rengi idrar daha çok su içmemiz gerektiğini gösterir, günlük yeterli su tüketiyorsak ve herhangi bir sağlık sorunumuz yoksa idrar rengi açık sarı olmalıdır.

Ten renginde solgunluk: Uzun süre susuz kalmak kuru, solgun, kırışık bir cilde sebep olabilir. Ne kadar çok su içersek derimize daha fazla kan gidecek ve bu da cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

Bu adımların en azından bir iki tanesini hissediyorsanız vücudunuz susuz kalmış olabiliri. Bu nedenle günde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.