Ligimizin Adı Türkiye Ligi, fakat bu gidiş ile futbol oynayacak Türk futbolcu göremeyeceğiz.

Türkiye Futbol Federasyonu T.F.F. tarafından daha önce kararı alınan yabancı futbolcu sınırlaması bir an önce uygulamalıdır. Yabancı oyuncu serbestliği devam ettiği sürece, gerek Süper Lig takımlarımız gerek alt liglerimiz gerek milli takımlarımız bir kaç yıl sonra büyük bir çıkmaza girecek Türk futbolu maddi manevi çöküş noktasına yaşayacaktır.

Süper Lig takımları kadrolarının %80’i yabancı futbolcular, kalan %20’si yerli futbolcular ve bu %20 sinin içinde ise genç sayısı sadece 1 yada 2’yi geçmemektedir.

Bu durum yabancı ve yerli oyunculardan gençlere asla sıra gelmiyor zaten hocalarda oynatma eğiliminde olmuyorlar. Bir kaç yıl sonra biz nesil A takım ve diğer alt yapıdan Milli Takımlarımızı oluşturacağız.

Avrupa da doğup orada yetişen yeteneklerimizi yaşadığı ülke milli takımları oynatıyor ve bizim yeteneklerinizden o ülkelerin milli takımları yararlanıyor.

Hepsinden daha önemlisi uzun zamandır Avrupa da takımlarımız havlu atmaya devam ediyor bu gidişle etmeye de devam edecektir.

GS UEFA kupası ve ardından Süper Kupayı aldığında, Galatasaray’ın 5 yabancı futbolcu vardı ve 4’ü oynuyordu. Kadro yerli ve genç ağırlıklıydı. Diğer kulüplerimiz de böyleydi ve daha başarılı oluyordu.

Şu bir gerçek Türk futbolu bir an önce ciddi bir yapılanmaya gitmeli. Öncelikle yabancı sınırlaması getirilmeli. Yerli futbolcu ağırlıklı ve genç futbolcularımıza gerek çalışma alanları ve daha fazla imkanlar sağlanmalı. Kendilerini gösterecek 3. Lig, 2. Lig, PTT Ligleri ile Süper Lig takımlarının futbol okulları ve alt yapılarından yetişen genç futbolcu adaylarına oynama fırsatı verilmelidir.

T.F.F. bahse konu düşüncemi hızlı bir şekilde uygulamalıdır.