Geçtiğimiz hafta içinde, Yalova Koru Beldesinde yağışla geçen birkaç gün içinde üst üste 3 tane trafik kazası yaşandığını, bu kazlarda 2 insanın hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını üzülerek haber yapmıştık.

Yalova-Armutlu NATO Yolu üzerinde her yaz aylarında olduğu gibi, 2019’un yazında da sıkça yaşanan trafik kazalarında en büyük kusurun Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız.

Yılan hikayesine dönen bir türlü tamamlanamayan Yalova-Armutlu Karayolu’nda yaşanan birçok eksikliğin ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazalarla sonuçlanmasını tüm Yalova olarak maalesef izliyoruz.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün bu yola üvey evlat muamelesi yapıyor olmasını esefle kınıyorum.

Yalova sahipsiz bir kent değildir. Çınarcık Kaymakamı Soner Karlı’nın bu yolda görülen eksikliklerin giderilmesi noktasında yaptığı girişimlerini taktir ediyoruz.

Yalova Valimiz Muammer Erol başta olmak üzere, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Milletvekillerimiz; Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, Özcan Özel’in ‘Ölüm Yolu’ olarak anılmaya başlanan NATO Yolu’nun bir an önce eksiklikleriyle tamamlanması için çaba göstermelerini bu konuda duyarlı olmalarını arzu ediyoruz.

Korulular tüm Türkiye’ye örnek oldular

Hafta başında Yalova-Armutlu NATO yolu Koru Beldesi Seralar Mevkiinde son bir hafta içinde yaşanan 3 trafik kazasında görülen aksaklıları protesto eden başta Oktay Akgün olmak üzere tüm katılımcı Koruluları duyarlılıklarından dolayı kutluyorum.

Tüm okuyucularımıza trafik kurallarına uymalarını öneriyor, kazasız günler diliyorum.