1. konusunda çok şey yazıldı, söylendi, sosyal medyada paylaşıldı. Bana düşen sadece ve sadece Yalova kamuoyunun konu hakkında doğru bilgilenmesi yönüyle kişisel düşüncelerimi paylaşmaktır. Sorumluluğum yönüyle bu satırlar beni bağlar.

Öncelikle Çiftlikköy ilçemizi, sonrasında da ilimiz ile ilgili konuda OSB’lere en yakın konumda işyerim ve evim var. Havada, suda, toprakta oluşabilecek en küçük kirlenmenin ilk muhatabı ben ve ailem olacak. Dolayısıyla kim evini, ailesini riske atar? Hele hele yarım asırdır yaşadığım ve sorumluluk konumunda olduğum ilçeye, kente karşı kim bu fani dünyada olumsuzluk ile birlikte gelecekte anılmak ister? Bu kente en az ben de ortalıkta konuşanlar kadar sevdalıyım, bu kentin geleceğinin daha iyi olması için ben de elimden geleni yapmaktayım, yapacağım da. Sorumluluğumuz her bir hemşehrimize karşıdır. Gelecekte doğacak olan hemşehrilerimiz de dahildir buna. Maddi gelecek ya da siyasi ikbal için de bugünümü şekillendirmem, beni tanıyan bilir. Günün doğru olan söylemi ve yaklaşımı ne ise bulunduğum tüm platformlarda ifade ettim, edeceğim de. Yanlışa yanlış, doğruya doğru. Yalova’mızın menfaatleri her şeyin üzerindedir.

Yalova’mızın menfaati nedir diye biraz açalım. Yalova’mızın menfaati tüzel kişiliği kurulu ve işler halde olan OSB’lerin yol almalarına yardımcı olmaktır. Sade bir hemşehriniz olarak da, İl Genel Meclis Üyesi olarak da bu değişmez. Çünkü butik ilimizde ekonomik gelişim ve ilerleme OSB’lerin gelişim ve yatırımına bağlı. Turizm, Üniversite ve diğer alanlarda ilimizin gelişmesi için çalışan, emek eden hemşehrilerimizin yanında OSB’lerin de planlar dahilinde gelişimine destek olmak bu şehrin bize verdiği sorumluluğun gereğidir. Tüm Yalova evlatları diğer alanlarda olduğu gibi buradan da aş, iş, ekmek elde edecek. Bunu aslında kamuoyu net olarak görüyor. OSB’ler konusundaki geçmişteki duruşum ne ise bugün de aynı duruşu sergiliyorum. 15 yıla yakın köşe yazarlığımda çizgimi herkes bilir. Öyle şahsıma atfen sosyal medyada paylaşılan ve buradan kullanamayacağım ifadelere cevap da vermeyeceğim. Ancak şu kadarını da ifade etmem lazım: “Herkes kendi baktığı pencereden dünyayı görür ve algılar.”

Tüm hemşehrilerime net olarak ifade etmek istiyorum. Bu şehir için fayda getirecek her şeyin yanındayız ve savunucusuyuz. Her bir vatandaşımıza karşı bunun sorumluluğu ve vebali içerisinde olduğumu gayet iyi biliyorum. OSB’lerin şehrimize yönelik verebilecekleri en küçük bir riski bile kabul etmemiz, altına imza atmamız söz konusu bile olamaz, olmayacak da…

Ayrıca şu noktaya da dikkat çekeceğim. OSB Uygulama Yönetmeliğinde 54. Maddenin 3. Fıkrasında “….OSB’nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörler , mevcut yapısı, kurulacak tesisin altyapı ve atık su arıtma tesislerine etkisi, herhangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisi , insanların çalışma ve yaşam koşullarına etkisi gibi hususlar dikkate alınarak konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verilir.” Denilmektedir. Yani tüm aşamalarda etkin bir denetim mekanizmasının işleyeceği OSB’ler, öyle yarım asır önceki yasal çerçeve ile kurulan tesisleri içeren Dilovası örneğinin kamuoyunun önüne pişirilerek tekrar tekrar konulması ve günümüzün modern tesisleri ile karşılaştırma yapılması, bence bu şehre yapılan en büyük haksızlıktır. Yalova Dilovası olmayacak ve buna şehrin evlatları olarak kimse zaten izin vermez, vermeyecek. Bunun teminatı hepimiz olacağız.

2021 Mart ayı ve sonrasına çeşitli yatırımların temelini atmak için tarih veren OSB’leri bu şehir sahiplenmelidir. Okuyan, araştıran hemşehrilerimiz zaten sağduyulu olarak konuya yaklaşmakta olduklarını biliyorum. Yine konuya açıklık getirmek de bazen gerekiyor. Yerli otomobilimizin Gemlik’te üretilmesi kararı sonrası ciddi gelişmeler yaşanan bölgemizde, Yalova OSB’leri ile yerli otomobilde inanıyorum ki üretimde teknoloji yoğun alanlarda pazardan pay almaya aday. Çünkü üretilecek olan otomobiller Hibrit, yani elektrikle çalışan otomobil. Yeni bir teknoloji, yeni bir versiyon… Dolayısıyla mevcuttaki üretim hattında yapılacak teknolojik değişimin maliyeti bence yeni tesis kurulmasından daha pahalıya mal olacaktır. Çok teknik olduğu için bu yeni teknoloji üretimini bence ilimizdeki OSB alanı içerisinde yer alacak fabrikalar ile yapılabileceği kanaatindeyim. Dolayısıyla bu konuda Yalova belli noktaya gelmiş ve zamanla yarışan yerli otomobilin üretim proseslerinde ben de varım diyebilmeli, demeli. Yan sanayide ilimizde kararlı adımlar ile Gemlik’teki üretim tesisine birçok yönüyle katkıda bulunabiliriz.

Yalova ilimizde de inanıyorum ki planlı ve programlı yatırımları içerisinde barındıran OSB’ler pandemi sonrası il ekonomimize büyük katkısı olacaktır. Yeter ki objektif olarak bakabilelim ve şehrimizin geleceğinin üzerinde başka bir hesabı olmayan bu şehrin evlatları ile başarıyı hedefleyelim.

Çevre ile barışık olmaları ön ve değişmez koşulu ile su ve enerji ihtiyaçları karşılanmış, aynı zamanda şehre de destekleri ile OSB’ler ilimizin pandemi sonrası geleceği için için yeni fırsatları getirecektir. OSB’lerin her kat ettikleri aşama ile doğru orantılı olarak şehre sağladıkları katkı kamuoyu nezdinde değerlendirilecektir... Şehrin tüm parametreleri ile paralel ve uyumla giden süreç ile Yalova kazanacaktır. Yalova ilimiz turizmi, doğası, hizmet sektörü ve sanayisi ile çevre bilinci yüksek hemşehrilerimizle daha iyi noktaya geleceğine olan inancım sonsuz. Bu fırsatı avantaja çevirmek ve bu avantajı fiiliyata çevirmek için herkesin yapabileceği bir şeyler var… Özellikle 2023’e kadar 52 Bin kişiyi aşacak istihdamı yakalayacaklarını OSB yetkilileri ifade ediyorlar. Yalova’mız için bu çok önemli bir söylem. Hem gelecek olan nüfus, bu nüfusa göre özellikle yapılacak olan her türlü planlama ve uygulama –yatırım için zamanla yarışmanın gerekliliği kendisini gösteriyor.. Buna göre her sektör kendisini adapte ederse 2023 Yalova’sı çok farklı olacak.

Yalova hedef büyütmeli, bu hedefe yönelik şehir birlikteliği ile buna uyum çalışmaları daha da yoğun şekilde olmalı. Hızlı bir şekilde yatırım süreci devam eden OSB’ler Yalova ekonomimiz için pandemi sonrası bir çağ atlama parametresi olacaktır. Heyecan duyacağımız bu konu teknik detayları ile ilgili taraflarca en ince detaylarına kadar ele alınması da sevindirici

Global ekonomideki pandemiden dolayı oluşan daralmaya rağmen yatırım yapan OSB’leri kutluyor ve destekliyorum. OSB’ler aş demek, iş demek. Ekmek verebilen hey işverene sonsuz teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimize daha iyi fırsatlar vermek ve onların aldıkları eğitim doğrultusunda meslek kazandırmak çok önemli. Teorik eğitim ve pratiği bir araya getirerek istihdamın artırılmasına yönelik her çalışmayı sonuna kadar destekliyorum.

Evet, Yalova ilimizi pandemi sonrası daha güzel bir gelecek bekliyor. Biz elimizi taşın altına koyarak toplumun tüm kesimlerinin daha müreffeh, daha gelişmiş, daha kalkınmış güzide ilimiz için çalışıyoruz. Geleceğe dönük projeksiyonlarımız ile geleceği inşa etmede bilimsel çalışmalar bize ışık tutuyor. Kazananın tüm Yalova olacağı yaklaşımımızın arkasındayız. Bu yolda siz değerli Yalova’lı hemşehrilerimiz ile daha güçlü ve emin adımlarımızla çalışıyoruz. Kalın sağlıcakla…