29 Ekim 2021 tarihinde coşkuyla gerçekleştirilen Yalova Gazeteciler Cemiyeti 9. Genel Kurulu'nda yeni yönetimimiz seçimle göreve geldi.

Genel kurul öncesi Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatı ile maalesef birçok haksız eleştiri, karalama kampanyası ve iftira ile karşı karşıya kaldım.

Ancak bu durum bizi yıldırmaktan öte daha da azimle mücadeleye sevk etti. Kongre sürecinde, dernek başkanlığının sorumluluğunu da omuzlarında taşıyan isim olarak, kimseyi kırmadan, incitmeden, yıkıp-dağıtan değil, derleyip-toparlayan olmak adına, bana destek veren çok sayıda dernek üyesi ile birlikte gazetecilik mesleğinin onuru için mücadele ettik.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti'nin farklı siyasi düşüncelere sahip delegelerinin sağduyulu ve yapılan hizmetlere değer veren duruşları sayesinde, ezici bir çoğunlukla, derneğimizin çalışmalarını küçümseyen, şahsımı acımasızca suçlayan ve itibarsızlaştırmaya çalışanlara sandıkta gereken demokratik cevabı vermiş olduk.

Daha önceki iki kongrede olduğu gibi görevde olduğum üçüncü dönem sonrasında da çalışmalarıma onay veren ve dördüncü defa bana ve listeme güven oyu verip, göreve getiren kongre delegelerimize teşekkür ediyorum.

Bu süreçte eleştiri sınırını aşan, mesleğin onur ve haysiyetini rencide edici açıklamalarda bulunanlara karşı da dernek olarak elbette sessiz ve kayıtsız kalamazdık. Yalova Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetim kurulunun ilk toplantısında, kongre sürecinde ve sonrasında bir üyemizin yaptığı açıklamalarıyla ilgili çok sayıda dernek üyemizin bizlere ilettiği yoğun şikayetleri de değerlendirdik.

İrfan Aydın isimli üyemiz oy birliği ile Yalova Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi tarafından, ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edildi.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu, yürüttüğü titiz soruşturmada, tüm delilleri de incelemek suretiyle ilgili dernek üyesinin yaptığı açıklamalarda;

•  Gazetecilik mesleğinin onurlu ve birçok başarıya imza atmış bir mesleki kuruluşu olan Yalova Gazeteciler Cemiyeti tüzel kişiliğine

•  Cemiyetin başkanı Ayhan Polat'a

•  Yalova Gazeteciler Cemiyeti'nin her biri birbirinden kıymetli ve liyakatli üyelerine

•  Cemiyetin en üst kurulu olan saygıdeğer kongre delegelerine

•  Kongrede delegelerinin tamamının oy birliği ile seçilen kongre divanına

•  Atatürk'ün kenti Yalova'nın manevi ruhuna

•  Yalova'nın mülki amiri Sayın Valimize

•  Bir sanayi kenti olan Yalova'nın, Türkiye'ye ve ekonomisine katma değer üreten köklü sanayi kuruluşlarına

•  Türkiye'nin süs bitkisi, seracılık ve fidancılık başkenti olan Yalova'nın bu sektördeki imajına

•  Kongre sürecinde birlikte yol aldığı en yakın çalışma ekibindeki gazeteci arkadaşlarına bile akla ziyan, mesnetsiz, hiç bir delili bulunmayan, gerçeklik dışı, kişilik haklarını rencide edici, insanların mesleki onurlarını kırıcı, toplum içinde küçük düşürücü, eleştiri sınırlarını aşan, kanunlara aykırı, gazetecilik etik değerleriyle bağdaşmayan, değil bir gazetecinin aklı selim hiç bir insanın bile asla kullanmaması gereken ağza alınmayacak argo ifadeler kullanmak suretiyle, gazetecilik mesleğinin onuruna leke düşürdüğü gerekçeleriyle, Yalova Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinden düşürme kararı vermiştir.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti olarak, inşallah bundan sonra çalışmalarımıza ivme kazandırıp daha da artıracağız. Cemiyetimizin Yalova’daki tüm meslektaşlarımızı kapsaması için yoğun bir mesai harcayacağız. İnşallah tüm meslektaşlarımızın da destek ve gayretleri ile bunu başaracağımıza olan inancım tamdır.

Kongremizin, Yalova’mıza, cemiyetimize ve meslektaşlarımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Sağlıcakla kalın.