Sağlık, yaşamın olmazsa olmazı. Tüm dünyanın serveti birleşse bir nefes sağlık kadar anlamı olamaz. Sağlık alanında da ülkemizde ciddi ilerleme kaydedildi. Şimdiki genç nesil o günleri yaşamadığı için bilemez. Öncelikle hastanede muayene olabilmek için özel muayenehaneye gidip vizite ücreti ödemeden hastanede en basit bir sağlık problemimizi bile gideremezdik. Çok değil, AK Parti iktidarı öncesi dönemden bahsediyorum. Cerraha ameliyat yapacaksa sağlık güvenceniz olsa da bıçak parası adı altında ciddi bir yükün altına girilirdi. Koğuş sistemi odalara, 10-15 kişinin aynı odada şifa bulmaya çalıştığı bir dönem. Muayene olursunuz, ilacınızı almak için yine bir kuyruğa girerdiniz, 5 ilaç yazılmışsa 2-3 tanesini ve tane hesabı alabildiyseniz mutlu olurdunuz. Hastanelerde ücretini ödeyemediği için rehin kalan bebekler, senet imzalatılmak ile ve hatta icralık duruma gelen hastaların haberleri her gün gazete manşetlerindeydi. Bir film çekilmek için aylar sonrasına gün verilip ölümün daha öncesinde hastalarımızı yakaladığı o günler… Sistem sağlık bulmak için değil, adeta parası olmayan için ölümle yüz yüze kalınan bir sistemdi. Sağlık güvencelerine göre hastaneler sınıf sınıf ayrılır, üniversite ve devlet hastaneleri bir taraftan, SSK hastaneleri bir taraftan sağlığınızı kaybetmek durumunda kaldığınız o günler çok uzak değil. Günümüzde aldığımız sağlık hizmetinin kalitesi, hızı, insan olma onuruyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğimiz ile sağlık hizmetinin en iyi şekilde almanın onurunu yaşıyoruz.

     Yalova ilimiz sağlık alanında da çok ilerleme kat etti. Son 16 yılda AK Parti iktidarında Yalova'mıza tüm alanlarda toplamda 12 milyar TL'lik hizmet geldi. Bu hizmetin içerisinde özellikle ulaşımdan şehirciliğe, sağlıktan, eğitime hizmetleri görmekteyiz.  Sağlık alanında da toplamda 300 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi. Tüm ilçeler dahil 14 sağlık kuruluşu hizmete girdi. İlimizde 66 sağlık noktasında hizmet alıyoruz. Yalova ilimizde sağlık alanında yeni bir döneme giriyoruz. Projesi ve ihale süreci biten 400 yataklı bir hastane yatırımımızı Yalovalı bir hemşehriniz olarak çok önemsiyorum. 23 Ocak 2019’da ihalesi yapılan hastanemizin 233 milyon TL bedelle ihalesi tamamlanması gurur verici. Yapılacak olan hastanemiz ile ilgili Sağlık Bakanımızın verdiği bilgiler doğrultusunda detaylarına girersek; 200 dönüm arazi üzerinde, 105 bin metre kare kapalı alanı, 17 ameliyathanesi ve 105 yoğun bakım ünitesi, 130 polikliniği ile deprem izolatörleriyle de güvenli bir yatırım heyecan verici. 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen hastanemiz en geç 2021 yılının başında tamamlanma noktasına geleceğini ilimize gelen sayın sağlık bakanımız tüm Yalovalı hemşehrilerimize müjdeledi.

      Ayrıca sayın bakanımızın açıklamalarındaki satır arasındaki ifadeleri çok önemli. Sayın bakanımızdan aynen aldığım ifadeleri: “Bu hastane ile birlikte biz yeni dönemde bulunuyoruz. Bölgede en son noktada hizmet eden şehir hastaneleri benzeri hastaneler oluşturuyoruz. Bu anlamda üniversitelerle işbirliği içerisinde bu hastanede ileri teknolojisi ile fiziki altyapısıyla, branş çeşitliliği ve akademik yapısı ile eğitim araştırma kimliğiyle hastanın sevk edilmediği sağlık üssü olarak planladığımız bir hastane olarak hizmet vermiş olacak. O nedenle de özellikle Yalova'nın sağlık turizminden de ciddi bir pay alabileceğini, Termal’e kaplıca kaynakları boyutuyla da özellikle de Yalova'ya daha yakın bir yaklaşımla da sağlık turizmindeki payını daha da arttırmayı hedefliyoruz…”

      Yalova yeni bir vizyonla sağlık alanında bir ileri seviyeye çıkıyor. İl dışına hasta sevkini gerektirmeyecek, tüm donanım ve teknolojisi ile hizmeti ile ilimiz daha güzel günlere doğru emin adımlarla ilerliyor. Allah devlete millete zeval vermesin. Bu vatan için çalışan, bunun heyecanını duyan herkese de fırsat versin. Yalova’mızın geleceği daha kalkınmış, daha müreffeh ve daha iyi bir gelecek bekliyor. Bu gelecekte bizim de çorbada tuzumuz olsun diyerek çıktığımız bu yolda Rabbim bu yaklaşımda olanların yardımcısı olsun. Başka bir yazımda buluşana dek kalın sağlıcakla.