Yalova'da son bir hafta içinde gündeme gelen olaylara baktığımızda, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ile Yalova Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Kulübü’nün Danışmanı Doç. Dr. Ebubekir Sifil arasında öğrenci kulüpleri önünde yaşanan tartışmanın, Yalova ve hatta Türkiye gündemine taşınıp, Yalova Üniversitesi’nin belli bir tarikatın müritleri tarafından sosyal medya ve basın üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını gördük.

Bilim yuvası olarak değerlendirdiğimiz Yalova Üniversitesi’nde yaşanan ve incir çekirdeğini doldurmayacak bir mevzu yüzünden bu konunun günlerce Yalova ve Türkiye gündeminde konuşulmasının, başta Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci olmak üzere tüm akademisyen ve öğrencilerine yönelik bir yıpratma olarak değerlendiriyorum.

Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Üniversitesi’ne Rektör olarak atandığı günlerde, başında bulunduğu Yalova Üniversitesi’nin son yıllarda büyük bir kan kaybı yaşadığını açıkça ifade eden bir kişiliktir.

2008 yılından bu yana istenilen, arzulanan noktaya gelmeyen Yalova Üniversitesi’nde son bir yılda büyük bir özveri, gayret ve sabırla gözle görülür bir toparlanmanın yaşanmasında etken olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.

Rektörlük koltuğuna oturur oturmaz, birçok karalama ile karşı karşıya kalan, Cebeci’nin ateşten gömlek olarak nitelediğim görevini, geldiği günden bu yana en iyi şekilde yaptığı kanısındayım.

Yalova Üniversitesi’nin geçmişte ki idarecilerinin, FETÖ/PDY ile aralarında iddia edilen bağlardan dolayı çok yıpratıldığını iyi bilen Rektör Cebeci’nin benzer yapılara Yalova Üniversitesi’nde asla izin vermeyeceği kanısındayım.

Bilim yuvası Yalova Üniversitesi’nde, illegal örgüt, tarikat ve benzeri yapılara asla izin verilmemesi, FETÖ/PDY ile bağı olan kim varsa bunların deşifre edilmesi, Yalova Üniversitesi’nde, eğitim kalitesinin arttırılması, araştırma-geliştirmelerle, Yalova ile entegre projelerle gündeme gelmesi, Yalovalıların Sn. Rektör Cebeci’den en büyük isteğidir.