Mevzuata uymayanlara göz açtırılmasın

Son günlerde Yalova ve ülkenin en önemli gündem konusu müsilaj. Yalova kıyılarında en iyi çalışmanın Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapıldığını, detaylı olarak basın aracılığı ile tüm Yalova ve Türkiye’ye duyuruyoruz.

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyonu toplantısının arından, Yalova’da 3 tersanenin kapatıldığını ve 55 tesise, 9 gemiye 10 milyon TL idari para cezası uygulandığını ve Çevre Şehircilik Bakanlığının bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gördük.

Bu kararlı duruşun, uzun vadede yapılacak yatırım ve denetimler sayesinde Marmara'daki kirliliği en az seviyeye getireceğine inanıyorum. Mevzuata uymayan tüm işletmelere kapatma dahil her türlü cezai işlemin uygulanıyor olmasını yürekten destekliyor, emeği geçenleri kutluyorum.

Karataş’ı tebrik ediyorum

S.S. Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatif Başkanı Sn. Hasan Karataş, Marmara Denizindeki kirlilik başta olmak üzere, 2 yıl önce Başkanlığını aldığı Balıkçılar Kooperatifi’nin o zamanki durumunu kıyaslayan açıklamalarda bulundu.

Başkan Karataş, öncelikle duruşu, söylemleri ile adam gibi bir seçilmiş. 33 Balıkçı Kooperatif Üyesinin haklarını korumada sınır tanımayan bir duruşu var. Nitekim 2 yıl önce kişi başı 90 bin TL civarında olan borcu, bugün 10 bin TL’ye indirmiş durumda.

Karataş’ın değindiği ön önemli konulardan biri Marmara Denizinde balığın bitiyor olması...

Bunun sebebini ise Karataş şöyle sıralıyor; 1.‘si Marmara Denizi’nin yıllarca hoyratça kirletilmesi. 2.’si ise Yunus Balıklarının balıkçı ağlarına verdiği zarar. Bu iki konu hakkında yetkilileri uyaran yılların deneyimli balıkçısı ve Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, bu gidişata ‘DUR’ denilmediği sürece, balık fiyatlarının artacağını, birçok balık çeşidinin ise neslinin tükeneceğini söylüyor.

Müsilaj ile büyük kirlilik yaşayan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı ile konuya hassasiyetle eğildiğini gördüğümüz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu kararlılığını dilerim Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri de Yunus Balıklarının balıkçı ağlarına verdiği zarar nasıl aza indirilir çalışması içinde olurlar.

Sivaslılar Derneği, görkemli açılışla yeni hizmet binasında...

Geçtiğimiz ay Olağan Genel Kurulunu yapan ve Başkanlığa Engin Arı’nın seçildiği, yeni yönetimi ile heyecan içinde olduğunu gözlemlediğim Yalova Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 19 Haziran 2021 günü gerçekleştirdiği açılış, adeta gövde gösterisi şeklinde oldu.

Yalova Anadolu Dernekler Platformu ile hareket eden Yalova Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışına, siyasiler, bürokratlar, iş insanları, dernek başkanları ile TSK’ların başkan ve yöneticileri katılım gösterdi.

Büyük bir coşku içinde açılışı gerçekleşen, Yalova Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Engin Arı ve tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik eder, Yalova’ya en iyi hizmetlerin yapılmasını arzu ediyorum.