Künefe, Sahil’de, Mustafa ustanın elinden yenir.

  Bir Mübarek Ramazan Ayı daha geldi. Ramazan Ayı’nda yapılan ibadet başta olmak üzere, sahur, iftar ve iftar sonrası alınacak gıdalar konusunda birçok uzmanın tavsiyelerini dinler, uygulamak için büyük gayretler gösteririz.

  Ramazan Ayı’ndan 3 gün önce siz değerli okuyucularımıza Ramazan Ay’larının vazgeçilmezi tatlılar hakkında bilgilendirmede bulunmak istedim.

  Şu an Yalova’da tatlı deyince akla ilk gelen künefedir. Künefe tatlısını Yalova’ya ilk tanıştıran isim ise yılların deneyimli ismi Mustafa Kandemir ustadır.

  Yalova’da ilk künefe tatlısını 10’larca çeşidiyle adını duyuran Mustafa Kandemir Usta, 2 aydan bu yana Yalova Sahil Künefe’de meziyetlerini bir bir sergiliyor.

  Özellikle, ‘Çıtır’ olarak isimlendirdikleri künefe tatlısı ile damaklara hitap eden Yalova Sahil Künefe’de; Klasik, Paşa, Fıstıkzade, Biluriye, 4 çeşidi bulunan şehzade ve Sahil Sipesiyal Künefeler, kaymaklı ve peynirli olarak müşterilerine sıcağı sıcağına sunuluyor.

  Tüm ürünleri Gaziantep’ten karşılayan işletme, kullanılan her malzemenin kalitesinde olması gerektiğinin bilincinde.   

  İşletmede 4 çeşit Katmer tatlısı ise Burak ustanın büyük beceri isteyen el emeğiyle yoğurduğu, ustalık isteyen katmerde bulmanız mümkün.

  Bu Ramazan Ayı’nda canınız künefe istediğinde, gündüz saat 12.00’den, gece 24.00’e kadar bu muhteşem tatları tadabileceğiniz adres, Yalova Sahil Künefe olduğunu söyleyebiliriz.  

Yalova’da baklava deyince, ‘Gaziantepli Osmanlı Baklavaları’ gelir

Yalova’da yaklaşık 15 yıldır ‘Gaziantepli Osmanlı Baklavaları’ unvanıyla hizmet veren firmanın işletmecisi Ahmet Çiçek, onlarca çeşit fıstıklı baklavalarla, Yalova’da marka olmayı başaran bir işletme olarak dikkat çekiyor.

Özellikle; Dürüm, Özel, Ev, Havuç dilimi baklava çeşitleriyle, Ramazan Ay’larının vazgeçilmezleri olan bu özel lezzetleri tadanlar ‘Gaziantepli Osmanlı Baklavaları’ müptelası oluyorlar.

Künefe ve Katmer tatlılarında da oldukça iddialı olduklarını söyleyen işletme sahibi Ahmet Çiçek’in sıkça kullandığı slogan ise, ‘Marka olmanın yolu kaliteden geçer’ sözü. Bu sloganın hakkını layıkıyla yapan işletmeyi takdir etmek ise Yalovalılara kalıyor.

Liman Pastanesi’nde çeşit çeşit tatlılar...

Yalova’nın bir diğer marka tatlıcısı Liman Pastanesi, her tatlıyı hijyenik ortamda ürüten, her ürününü adeta birer eser eser gibi müşterilerine sunan; kalitede, lezzette biz markayız demenin haklı gururunu yaşıyor Liman Pastanesi…

15’e çeşit tatlıyı her an bulabileceğiniz Liman Pastanesi’nde üretim yapan ustalar ile tüketimi yapan müşterilerin aynı havayı teneffüs etmeleri ise Liman Pastanesi’nin ayrı bir özelliği olarak görülüyor.  

  

Yalova Pastanesi, yeni işletmecisiyle eski mazisine geri dönüyor

Yalova’nın ilk ve en eski marka değeri taşıyan firması Yalova Pastanesi, Ocak 2019’un başında Durmaz Ticaret tarafından işletilmeye başlanınca, yaş pasta başta olmak üzere birçok tatlı çeşidiyle Yalova Pastanesi’nin bir marka olduğu gereçeğini müşterilerine kısa sürüde göstermeyi başardı.

Kaliteden asla ödün vermeyeceklerinin altını çizen genç girişimci Erdal Durmaz, tatlı sektöründe Bursa’nın ünlü markası Kafkas Kestane Şekerinin satış noktası olarak da, önemli bir damak tadıyla Yalova Pastanesinde hizmet veriyor.

‘Yalova Sütlüsü’ Yalova adıyla hep gündemde

İşletmeciliğini Bahattin Battal ve Ömer Koyuncu’nun yaptığı ‘Yalova Sütlüsü’ adıyla gerek il, gerek il dışında Yalova’nın en revaçta tatlılardan biri. İşletme ortaklarının yıllar öncesinden hep arzuladıkları yöresel bir tatlı hayali, bugün marka değeri taşıyan bir konuma getirilmiş durumda. Hani ‘hafif bir şeyler olsun’ deriz ya, ‘Yalova Sütlüsü’ tamda o dediğiniz türden bir tatlı…

Kabak Tatlısı, Centa’da, Cüneyt ustanın elinden yenir

Eğer yolunuz Çiftlikköy’e düşür de canınız tatlı isterse, Centa Kebap’a uğramadan geçmeyin.

İşinde eğil bir ekiple çalışan işletmede, Mayıs-Eylül arası, (Kış tatlısı) olduğundan bulamayacağınız bu mükemmel damak tadını, ancak kış aylarında bulmanız mümkün. Kabak tatlısını ağzınıza alır almaz, lezzetiyle aklınız başınızdan gidebilir, bir şok yaşayabilirsiniz. Bizden söylemesi…

Afiyetler olsun…

Cüneyt Eke ustanın marifetli elleriyle hazırlanan Kabak tatlısına; kaymak, tayin, üzerine serpilmiş ceviz ve mevsimlik meyvelerle hazırlandığında, görüntü ve lezzetiyle vazgeçilmezler arasına alabileceğiniz bir tatlı çeşidi olacaktır.