Ramazan Ayı başlamadan geçtiğimiz hafta ki sayımızda Yalova’da damak tadı tatlıları nerelerde yenilebileceğini yazmıştık.

  Bu hafta ise Yalova’da sulu yemek, çorba, döner, iskender, kebap, ciğer, pide, lahmacun, tava et sote, güveçte et sote, kuyu tandır, ızgara et, köfte ve balık gibi lezzetlerin nerelerde yiyebileceğiniz bilgisini siz değerli okuyucularım için yazmak istiyorum.

  Sulu et ve sebze yemekleri deyince, akla Yalova Merkezde faaliyet gösteren Karabiberim, Köz, Kent ve Divan Lokantaları geliyor.

  Yaz-kış yıllardır kalitelerinden ödün vermeyen bu işletmeler; Divan Lokantası’nda İşkembe Çorbası, Karabiberim, Köz Lokantası ve Bir Tat Kebap da ise kelle-paça çorbalarının lezzetini hemen fark etmeniz mümkün…

  Yalova’da döner deyince akla ilk gelen işletmeler hiç kuşkusuz, Meydan Döner, Yalova Döner, Önder Kebap (Çiftlikköy) Osmanlı, Karabiberim ve Kent Lokantalarının yaptığı dönerde damak tadı bulabilmeniz kaçınılmaz.  

  İskender Kebabını, Acarlar, Karabiberim, Köz Lokantası, Yıldız Pide 3, Tezcan Pide ve Centa Kebap’da, Bursa’da ki İskender’i aratmayacak damak tadında bulmanız mümkün…

  Kebap deyince ilk akla gelen ilk mekan ise Ka-Met (Yalova), Önder Kebap (Çiftlikköy, Centa Kebap (Çiftlikköy), Zümrüt Bahçe (Termal), Bir Tat Kebap (Çınarcık) geliyor.

  Yalova’da lezzetli tavada ciğerini, Osmanlı Köprüsü gerişinde Menemenci Alaattin ve Yalova Merkezde ki esnaf lokantası, Senemin Mutfağında bulmanız mümkün...

  Pide deyince, Yıldız Pide Yalova’da ilk akla gelen mekan olurken, Tezcan Pide (Yalova), Zümrüt Bahçe (Termal) Teşvikiye Pide (Teşvikiye), Elif Pide ve Kebap (Teşvikiye), Önder Kebap (Çiftlikköy) Centa Kebap (Çiftlikköy), Karadeniz Pide (Yalova) bu lezzetleri tatmanız mümkün…

  Lahmacun nerede yenir diye bir soruya, Yalova Merkez’de Fatih Caddesi başında hizmet veren ...... Lahmacun, Bir Tat Kebap (Çınarcık), Tezcan Pide (Yalova) ve Aydın Lahmacun (Yalova), Osmanlı Pide ve Döner (Yalova) diye sıralayabiliriz…

  Tava ve güveç et sotede ise, Tavacı Medeni Usta Yalova’da ilk akla gelen mekan olurken, Elif Pide ve Kebap (Çınarcık), Centa Kebap (Çiftlikköy) bu konuda tavsiye edilecek mekanların başında geliyorlar.

  Kuyu Kebap Yalova’da nerede yenir diye bir soruya ise, Vahap Ustanın özenle Çiftlik Et adında ki mekan da hazırladığı kuyu tandır, Bursa Yolunda Sepetçioğlu’nun yaptığı kuyu kebabının tadına doyum olmayacağını, ayrıca Yıldız 3’de de kuyu tandırını siz değerli okuyucularımıza rahatlıkla tavsiye edebilirim.

  Yalova’da ızgarada köfte deyince akla gelen işletme ilk olarak Alaturka Köfte (Çiftlikköy) geliyor. Çiftlikköy’de bir diğer meşhur köfteci ise Nefis Köfte olduğunu söyleyebiliriz. Altınova’da hizmet veren Ova-Et tesisleri de, ızgara köftesiyle adından söz ettiren bir mekan olarak hafızalara yerleşmiştir.

  Et mangal keyfi yaşamak isteyenlere tavsiyemiz Siporium Alança Restoran’dır. Bursa Yolu üzerinde kısa süre içinde adından başarıyla söz ettirmeyi başaran işletmede mangal keyif yapmanız mümkün. Izgara ette başarılı olan diğer mekanlar ise, Ova–Et (Altınova), Çiftlik Et (Çiftlikköy) olduğunu söyleyebiliriz.

  Balık deyince hiç kuşkusuz Yalova’da marka olmuş iki mekan Sandal ve Altın Balık ilk akla gelen işletmeler olurken, Çınarcık ilçesinde de yıllarca kalitesinden ödün vermeyen Liman Restoran, Çiftlikköy’de Tamer Balıkçılık, Elmalık Yolunda ise Deniz Balıkçılık da bu sektörün duayenleri arasında yerlerini aldılar diyebiliriz.