Cadde ve sokaklar hareketli, lokanta ve çay bahçeleri cıvıl cıvıl...

1 Haziran 2021’de tam kapanmanın sona ermesi ile kentin cadde ve sokaklarında hareketlilik; lokanta, çay bahçelerinde ise o eski özlenen günlerin geri geldiğini görüyoruz.

Covid-19 hastalarında gözle görülür bir azalmanın olması ise sevindirici durum olurken, aşılamanın hızlı bir şekilde sürdürülüyor olmasını moralimizi yükselten bir başka gelişme olarak değerlendiriyorum.

Siyasiler, Bürokratlar ve STK’lar çalışıyor

Kentin yönetiminde etkin ve yetkin olan siyasiler ile bürokratların uyumlu çalışmaları, STK’ların kent için duyarlı tespit ve önerileri neticesinde, Yalova’da yıllardır bekleyen birçok sorunun çözüme kavuşturulduğunu görmek, Yalova’da yaşayan her bireyin moral ve motivasyonunu yükselten bir durum olarak görüyorum.

Semt 77 Yalova’nın şampiyonluğu yüzleri güldürdü

Basketbol Süper Lig’inde mücadele eden Semt 77 Yalova Basketbol Takımı, 4. seride rakibi Samsunspor’u kendi sahasında 94-81 yenerek şampiyon oldu.

2021-2022 Sezonunda ING Basketbol Süper Lig’inde mücadele edecek olan yeşil-kırmızılı takımın başarısında önemli rol oynayan; yönetim kurulu üyelerini, oyuncuları ve takımı yalnız bırakmayan taraftarları kutluyorum.

Bir üst ligde, Semt 77 Yalova Basketbol Takımına başarılar diliyorum.

Meclis’e yakışmayan hareketler

Yalova Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında, AK Partili Yalova Belediye Meclis Üyesi Uğur Daban’ın gereksiz bir şekilde Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerine yönelik, ‘Doy Doy’ ve ‘Ayık Olmayanlar’ gibi kırıcı sözleri ile Meclisi gerdiğini, CHP ve AK Partili bazı meclis üyelerinin, Yalova Belediye Meclis Toplantı Salonunda birbirlerinin üzerlerine yürüdüklerini ve çirkin görüntülerin yaşanmasına vesile olduklarına tanık olmuştuk.   

Ayrıca, CHP’li Yalova Belediye Meclis Üyesi Sefer Keskin’in, oturumu yöneten Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un kendisine söz hakkı vermediği halde, ayağa kalkarak, el kol hareketleri ile yüksek sesle bağırarak, bazı suçlamalarda bulunması, oturumu yöneten Başkanvekili Mustafa Tutuk’a çok büyük saygısızlık olarak değerlendiriyorum.

Bir ‘Aşı Kuyruğumuz’ eksikti

Covid-19 ile mücadelede aşı olmanın önemini bilen bireyler olarak, Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan Covid-19 aşı uygulamasında yaşanan kargaşa, sosyal mesafe kurallarının hiçe sayılması, sıra tartışmaları, aşı için bir çadıra 3 kişinin birden alınması gibi hadiseler pes dedirtecek boyuttaydı.  

Covid-19 Aşısı gibi önemli bir sağlık hizmeti verilirken, vatandaşların can güvenliği başta olmak üzere, moral ve motivasyonunu bozmayacak bir şekilde bu organizasyonun yapılması mümkün değil miydi?