Kurban Bayramı’nda Yalova merkez başta olmak üzere, Çiftlikköy, Altınova, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal İlçeleri ve tüm beldeler tatilcilerle doldu.

Eğlence yerleri, plajlar, havuzlar, oteller son zamanlarda hiç görülmeyen bir doluluk yaşarken, dulmuşlar, taksiler, otobüsler, feribotlar ek seferler yaparak Yalova’ya binlerce insan taşıdı.

Arife günü kent girişlerinde gözle görünür bir trafik yoğunluğu yaşanırken, bayramın 3. ve 4. günlerinin dönüşlerinde, Termal Yolu başta olmak üzere Şehit Ömer Faydalı Bulvarı’nda trafik durma noktasına geldi.

Yalova’nın her noktasında otel ve pansiyonlar uzun bir süre sonra tam doluluk oranına ulaşırken, lokantalar, çay bahçeleri, dondurmacılar özellikle sahillerde dolup taştı.

4 günlük Kurban Bayramı tatilinde esnaf kesiminin yüzünü güldüren tatilciler, 9 günlük Ramazan Bayramı bereketini bu bayramda da yaşatmış oldular.

Yalova ekonomisinin bacasız sanayisi olan turizmin, 12 ay boyunca özellikle hafta sonları kentte görülmeye başlandığını, son yıllarda Çınarcık İlçesinin Teşvikiye Beldesinin buna öncülük yaptığını görüyoruz.

Tanınan ve bilinen Termal ve Armutlu İlçelerinin ardından, Çınarcık ve Teşvikiye’nin doğa turizmiyle tercih edilen bir yer olmasında emeği geçenleri tebrik ediyor, bu Kurban Bayramı bereketinin önümüzde ki günlerde de tüm kentimizde yaşanmasını temenni ediyorum.