Yalova da gündem sürekli sorunlar – problemler - çekişmeler ve kavgalarla akıp gidiyor. Kime sorsan herkes haklı, üstelik aslını astarını bilmeden herkes yargılama ve hüküm verme peşinde. Yapılan bir icraat ile herhangi bir soru bile sorulsa soruyu sorun hemen yaftalanıyor o ya da bu olmakla itham ediliyor ya da hemen suçlanıyor.

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki mükemmel insan yoktur, hele mükemmel siyasetçi hiç yoktur. Yapılan bir icraatın yapılan her işin her konuda mükemmel olması da kesinlikle beklenemez. İcraat yapanlar hüküm sahipleri yaptıkları her şeyin en mükemmel olduğu ve sanki hiç hata yapmayacaklarını iddia edemezler.

Muhalefet edenler de şu anda yönetenlerin her konuda yanlış yaptığını iddia edemezler. Hayatın işleyişi ve insanın doğası gereği yapılan bazı şeyler iyim olabilir bazı şeyler de hatalı ve yanlı olabilir. Yapılan birkaç hatadan dolayı yapılan tüm işleri topyekun hatalı sayıp bu şekilde muhalefet etmek ne kadar yanlışsa yapılan tüm işlerin, alınan tüm kararların mükemmel doğru en doğru iş – karar olduğunu topyekun iddia etmek o kadar yanlıştır.

Artık kavga tartışma usulünü bir tarafa bırakıp birbirimizi dinleme ne dediğimizi anlama başkalarının sözlerine de kulak verme zamanı gelmedi mi? Ne yani şu küçücük şehirde hep kavga tartışma ile mi geçecek tüm hayatımız. Ne yani siz şehri yönetenler şehrin geleceği için bir karar aldığınızda aldığınız bu kararı sorgulamak nedenlerini sebeplerini öğrenmek hakkının şehirdeki herkesin hakkı olduğunu kabul etmiyorsunuz. Si bir karar alırken şehir için en güzel olanı yapıyoruz iddiası ile karar aldığınızda, aldığınız kararları yaptığınız işleri sorgulayanlar da bu şehir için en iyi olanı istiyor olamaz mı?

Yarın geliyor biz istesek de istemesek de zaman oldukça hızlı biçimde geçiyor. Bazen aldığınız kararlar onlarca yıl sonrasını iyi ya da kötü yönde etkileyecektir. İşte buy sebeple toplumun tamamını etkileyecek olan kararlar toplumun büyük kısmının onayı ve istişaresi ile gerçekleştirilir. Toplumun onayını almadan topluma rağmen şehrin geleceğini etkileyecek kararları ben yaptım oldu ya da ben güçlüğüm siz ne derseniz deyi ben yaparım ve yaptıklarımdan da hesap vermem zihniyeti ile yaptığınız icraatlar sonucunda hem kendinize hem de şehre zarar verisiniz. Üstelik insanlar itirazlar, sorulara rağmen onların sözlerine kulak tıkayarak yaptığınız işlerin Yalova’dan çok kendi çıkarlarınız uğruna yapıldığını düşünür ve bu şekilde muhalefet ederler.

Yarın çok geç olmadan her şey için aklıselim bir biçimde bir kez daha düşünmek gerekli. Üstelik karşıt fikirdeki herkesi dinleyip iyice tartıp o ana göre karar vermek en doğru yaklaşım olacaktır. Unutmayın yapılan her doğru şey eninde sonunda sizi bulacaktır yine yapılan her yanlış şey de eninde sonunda size geri dönecektir.

Geleceği düşün yoksa yakında pişman olursun. Konfüçyus