Bu kapsamda, Mustafa Kemalpaşa Mahallesinde bulunan Şeyh Şamil camiinde de bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Cami görevlisi Samet Bağır ve Şeyh Şamil Camii Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği Kurucu Başkanı Celal Şahan ve Dernek Başkanı Nszım Kaplan ve yönetim kurulu üyesi Erol Memiş, birlikte düzenlemiş olduğu kutlu doğum programına Cami Cemaati yoğun katılım gösterdi.

Etkinlikte, Yalova’nın çeşitli merkezlerinde görev yapan, Din görevlileri, İmam hatipler,Hafızlar, ve Müezzin-i kayyımlarınbir araya gelerek okudukları, Kur’an- ı Kerim tilaveti ve Naat’ı şerifler, dinleyenlerin gönüllerinde adeta bir hoş seda ve meltem rüzgarları estirdi.

Programa, Şeyh Şamil Camii İmamıSamet Bağır, Yalova Merkez Camii Müezzin-Kayyım Emre Bağır, Mevlana Camii İmamı Suat Kırsakal, Esenköy Merkez Camii imamı Mücahit Yalçınkaya,Koruköy Merkez Camii İmamı Musa Azat iştirak ettiler.

Cami cemaatinden işadamı Erol Memiş Yaptığı açıklamada; “Ayrıca dernek yönetimi olarak, her Pazar günü yatsı namazından sonra cemaate baklava ikramı yapılıyor bu daçok güzel bir uygulama, gelenek olarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.