Gelişen teknolojiler karşısında Yerel ve Yaygın Medyanın gün geçtikçe kan kaybı yaşadığı ülkemizde hemen hemen her gün bir gazete, dergi, radyo ve TV kanalının kapısına kilit vurduğunu üzülerek seyrediyoruz.

   Yalova’da, Mel-Ay Medya Grup bünyesindeki yayınlarımız; Yalova Manşet, Çiftlikköy, Çınarcık Gazeteleri ile www.manset.com.tr, www.ciftlkkoy.com.tr, www.cinarcikgazetesi.com.tr Haber siteleri ve TV Yalova Wep Televizyon yayınlarımız, ekonominin dibe vurduğu bir süreçte, çok zor şartlar altında yayınlarını yapmaktadırlar.  

   Gerek yerel, gerek yaygın basının gün geçtikçe kan kaybı yaşadığı bu sürçte hükümetin basın yayın kuruluşları için çıkarılması elzem kanunlarla, gazetecileri koruyamadığını bariz bir şekilde görüyoruz.

   Yayın sahiplerinin yaşadığı sorun ve sıkıntılar, ister istemez fikir işçisi konumunda olan meslektaşlarımıza ciddi şekilde yansımakta, her gün bir gazete, bir radyo, bir TV kanalı yayınlarını durdurmakta, bundan da en çok gazetecilik mesleğinin gerçek emekçileri etkilenmektedir.

   Hızla gelişen iletişim ve haberleşmeye paralel olarak, medyada da bir yenilenme olmalı, gazetecilik yapacak ve yayın sahibi olacak kişilerde kriterler aranmalıdır. Onurlu, kutsal bir meslek olan fikir işçiliği; tetikçi, şantajcı güruhların ellerine geçmemesi için kanuni düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir. Hükümetten bir an önce internet gazeteciliğin 212 Basın Kanunu kapsamına alınmasını istiyoruz. Tüm Medya’nın tek çatı altında toplanarak disipline edilmesini yetkili kişilerden istiyoruz.  

Ramazan Bayramınız Mübarek olsun

  Yine bir Mübarek Ramazan Ayı’nın sonuna geldik. Yarın Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. Büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpecek, dargınlık ve küskünlükleri sonlandıracağız.

  Yaratıcı olan Allah’ın dinini insanlara anlatmakla görevlendirilen tüm Peygamberleri, evliyaları, şehitlerimizi, aramızdan ayrılan tüm büyüklerimizi bu anlamlı günde rahmetle anacağız.

  Tüm halkımız ve İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum.  Bir daha ki Ramazan’a hep birlikte tüm sevdiklerimizle kavuşmayı Allah’tan diliyorum.