Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde 27 Eylül 2019 Cuma günü Hilton Garden Inn Yalova’da, ‘Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi Programı Durum Değerlendirme Toplantısınıgerçekleştirdik.

Yalova’da gazetecilik mesleğini icra eden emekçilerin; yayın imtiyaz sahipleri, sorumlu yazı işleri müdürleri, muhabir ve köşe yazarlarının katılım gösterdikleri toplantı, dolu dolu ve bir hayli faydalı geçti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi Programı Avrupa Birliği Proje Sahibi ve Ulusal Komite Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onursal Başkanı Nazmi Bilgin, Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi Programı Direktörü Yusuf Kanlı, Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi Programı Ulusal Komite Üyesi, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanıve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel SekreteriSefa Özdemir, Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi Program Sorumlusu İgor Chelov’un yaptıkları ‘Durum Değerlendirme Toplantısında’Yalova’da gazetecilik mesleğini icra etmek isteyen kadın ve gençlere önemli maddi destekler sunulacağı bilgilerini verdiler.

Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi Durum Değerlendirme Toplantısı’na katılım gösteren Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Hatice Öncü Yürekkorkutan, Yalova İl Emniyet Müdür Vekili Türker Yimşek, Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova İl Başkan Vekili Hüseyin İshak, Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl Başkan Vekili Cavit Kamil Ozman toplantı sonundu verilen bilgilerin değerlendirilmesi gerektiği görüşünde birleştiler.

Programın Ulusal Komite Başkanı Nazmi Bilgin’in açılış konuşması, Programı Sorumlusu İdor Chelov program kapsamında verilecek destek araçları hakkındaki bilgileri, Yalova Valisi Muammer Erol’un ‘Gazeteci kimdir?’ sorusunun cevabını toplumun verebilmesi için, bilinçlenmesi gerekir’ dediği,Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatıyla benim gündeme getirdiğim; basılı, sesli ve görüntülü yayıncılığın, acil olarak sosyal medya ile entegre edilmesinin gerekliliği ve medya mensubu-gazetecinin tarifinin belirlenmesi, Programı Direktörü Yusuf Kanlı ile Programı Ulusal Komite Üyesi Sefa Özdemir’in yapılacak destekler hakkında yaptıkları sunum, verdikleri bilgiler projenin getirisini öğrendik.

Türkiye’nin birçok kentinde gazetecilerle buluşan, sorunlarını dinleyen, kendilerine Avrupa Birliği’nden Türkiye’de ki yayınlarına destek sağlamada aracı olan Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi Programı ekibinin yaptıkları bu önemli hizmetlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum.

Genç ve kadın gazeteci meslektaşlarımıza için iş ve aş olacak Avrupa Birliği proje desteğinden faydalanmalarını öneriyorum.

Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak bize düşen ev sahipliği görevini en iyi şekilde yapmanın huzuru içindeyiz. Yalova’ya ve gazeteci meslektaşlarımıza yönelik çalışmalarımız 2000 yılından bu yana olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.