Evet, Z kuşağı… Haydi bakalım sizlerle köylerimiz için, ilçelerimiz için, Yalova’mız için, Türkiye için, dünya için, insanlık için yeni bir şeyler söyleyelim… Var mısınız? Sosyal medya ve iletişim kanallarım sonuna kadar açık…

Gacık Köyü’nden, Laledere’den, Dereköy’den, Çukurköy’den, Burhaniye’den, İlyasköy’den, Kabaklı’dan, Kılıçköy’den Denizçalı Köyü’nden gençlere sesleniyorum. Sizin köyünüz hakkında düşünceleriniz, gelecek ile ilgili planlarınız, köyünüz için önerileriniz nelerdir? Yalova dışında oturuyor olsa da babalarınız, dedeleriniz bu köylerden ise, aidiyet duygusu içerisinde köyünüz ile ilgili katacağınız fikirlerinizi bekliyorum. Bir fikir ile başlar tüm başarı hikayeleri. Bir kıvılcım, bir hayal ile bakmışsınız ortaya atılan bir düşünce çok başarılı sonuçlar ortaya çıkartmış. Yerelde de aidiyet duygusunun yerleşmesi önemli. Çiftlikköy’ün en uzak köyü olan Burhaniye köyüne eğer yürekten bağlı iseniz o sizin için dünyanın öbür ucunda da olsanız en yakınınızdadır. Dolayısıyla bu bağlılığı sürdürmek ve yaygınlaştırmak için aslında Z Kuşağının yapacağı, yapabileceği çok şey var. Teknoloji ile uzaklar yakın olurken, binlerce kilometre öteden eğer canlı olarak köyünüze bağlanıyor, köy kahvesindekiler ile sohbet edebiliyorsanız bu en büyük nimettir.

Unutmadan Z kuşağı da günümüz gençleri oluyorlar. Benim gibi yaşı yarım asra ulaşmış olanlar için pek az bilinen söylem olduğundan açıklayayım. Zaten bu yazım da Z kuşağına. Sizlerden çok şey bekliyorum. Birbirinden güzel köyleriniz için babalarınızdan, dedelerinizden hatta büyük dedelerinizden aldığınız ilhamla günümüzün gelişmiş teknolojisini birleştirip baba yurdu köylerimiz için fikirlerinizi bekliyorum. Gazete sütunları tek taraflıdır biliyorum. İnternette, sosyal medyada yazımı nerede görürseniz yorumlarınızı alarak bir tür genel düşüncelerinizin havuzu oluşacaktır.

Yalova İl Genel Meclis üyesi olarak köylerimize yaptığımız programlarla sık sık vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. O zaman diliminde genelde köy kahvesinde bulunan vatandaşlarımızla değerlendirmeler yapıyoruz. Her programımızda köy muhtarlarımız ve azalarından bir kısmı bize iştirak ediyorlar. Çiftlikköy İlçe Kaymakamımız Ömer Bilgin başkanlığında organize edilen programlarda ilgili encümen üyesi arkadaşlarımız, İl Özel İdaremizin ilgili birim müdürü arkadaşlarımız ve ilçemizin birim amiri müdürlerimizle oldukça verimli geçen ziyaret periyodu ile yerinde vatandaşlarımızla yapılan temas ileride de program dahilinde devam edecek. Köylerimize yapılan bu programlardan dolayı Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bunun yanında Milletvekillerimizle ve sayın valimizle de köylere yaptığımız programlardan olumlu dönüşler alıyoruz. Tüm taraflarla uyum içerisinde gerek ilçe ve il çapındaki AK Parti teşkilatlarımızla, gerekse de Ankara’da bakanlıklar nezdinde en uzak köyümüz Burhaniye’den en yakın köyümüz Gacık’dan talep ve istekler yerine hızlıca ulaşmaktadır. Sonrasında da bütçe imkanlarımızla ve öncelik sıralaması ile yatırım programına alınıp icraata geçilmektedir. Burada İl genel meclisimizin tüm üyeleri ve il özel idaremizin tüm yetkilileri ve çalışanlarına teşekkürü borç biliyorum.

Bu rutin sürecin bir tık daha üstü siz Z kuşağı ile olacaktır. Z kuşağının hiçbir köyle bağı bile olmasa söyleyecekleri vardır. Benim fikrim çok uçuk, uygulaması imkansızdır demeyiniz lütfen. Bir fikrin bir bölümü belki de tüm ülkede uygulanabilir bir projeyi ortaya çıkartabilir. Bu proje ile ekonomik gelişimde köyler daha iyi noktaya gelebilir. Fikir babası olmak da insana büyük haz verir. Genelde insanlar düşüncenize katıldıklarını ifade etmezler. Ama bu bir birikim ve zamanla görürsünüz ki düşünsel planda sizin gibiler ve farklı düşünenler gündelik hayatın ötesine geçivermişsiniz. Z kuşağı sizin düşüncelerinizi ve fikirlerinizi önemsiyorum. Aramızdaki yaş farkı kuşak farklılığına neden olmadı, olmayacak.

Şimdi söz sırası sizde… Kurban Bayramınızı en kalbi duygularla kutluyor, paylaşmanın, hoşgörünün ve kardeşliğin daha da anlamlı olacağı bu günlerin yansımasının tüm yaşamınız boyunca sürmesini temenni ediyorum. Bayramda pandemiye karşı titizliğimizi yitirmeden önlemlere de harfiyen uyulması hatırlatması ile… Kalın sağlıcakla…