Covid-19 koronavirüsü ile ilgili ciddi bilgi kirliğini olduğunu paylaşmıştım. Whatsapp gruplarına gelen görüntü ve haberler, paylaşılan komplo teorilerinin pespayeliğini anlatmaya yeterde artar bile. Sosyal medya üzerinden sağlıklı bilgiyi seçebilmek neredeyse imkansız.

Anladık herkes fikrini söyleyecek ama bu kadar mı işkembeden atılır? Bu kadar mı? Bilgisizce şuursuzca davranılır.

Önemli bir tecrübeyi yaşıyoruz. Gün sükunet, cesaret ve samimiyetle tedbirleri uygulama günüdür. Kavga ve gürültü çıkarmak toplum olarak bize bir katkı sağlamayacaktır. Eksiklikler, aksaklıklar şu zor günleri, haftaları, belki de ayları atlattıktan sonra konuşulmalı bundan ders çıkarmaya çalışılmalı. Anlaşılan o ki, toplumun tüm kesimlerinde aynı duyarlılık yok. Ve bu ciddi bir moral bozukluğuna yol açıyor. Fazlaca rahat davranmak ve alabildiğine umursamaz tavır içinde olmak mazisinde topyekûn mücadele ve başarı deneyimi bulunan bir milletin evlatlarına yakışmıyor.

Günlük politik kaygılarla, ideolojik yaklaşımlarla, hatta Din dil ırk ayrımını ima eden mesajlar sadece gücümüzü azaltır, toplumsal bağışıklığımızı zora sokar. Özellikle ülkemizin yetişmiş bilim insanlarının bilgi tecrübe ve önerilerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtmek isterim. Ayrıca, sağlık bakanlığının Bilimsel kurul oluşturmasını önemli bir örnek olarak kabul ediyorum. Bu durum, farklı hizmet alanlarının da bilimsel verilerin rehberliğinde gelişeceği düşüncemi pekiştiriyor.

Zor ve bir o kadar da ibretli bir zaman diliminden geçiyoruz. Ciddi bir sınavın içindeyiz. Bu anlamda manevi dinamiklerimizi harekete geçirerek, bizi insan yapan, mümin yapan değerlerimizin farkına varmamız vazgeçilmezdir.

Aile birliğinin önemi başta olmak üzere, insan merkezli bir değerlendirme yaparak başarabiliriz bunu. Yüce Allah’ın verdiği sağlık nimeti, hayatın değerli oluşu adına bir şükür sebebidir. Bütün bunları yaratılanı yaratandan ötürü sevme ve sayma duygusu besleyebilir.

Bu vesileyle vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ve mağfiret, yakınlarına sabır, hastalarımıza da acil şifa dileklerimi ifade etmek isterim.