Bir 8 Mart’ı geride bıraktık. Kutlamalar, çiçekler, böcekler eğlenceler. Ama kadınlar için yapılan gerçek anlamda bir şey yok. Kadınlar birçok çeşit şiddete maruz kalırken, günümüzde de ekonomik şiddetle karşı karşıya.

Kadının evinde çocuklarına pişirecek aşı yok. Kirasını ödeyecek parası yok. Zaten bu zamanda kendine bakım özel hayattan bahsetmek mümkün bile değil. Ama gerçekten kadınlarımız için korkuyorum. Çalışmak istese, iş yok. Ev de çocuklar sorumlulukları hatta psikolojik rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Bu durumda ki kadınyar, daha fazla ne kadar dayanır bilemiyorum.

Ülkemizde artan fuhuş sosyal medyada para kazanmak için kadınların girdiği şekiller hepimizi üzüyor. Bir an önce kadınlara göstermelik değil, yaşatmalık haklar getirilmeli. Verilen bir maaş var dul kadınlara, ama ne kadar yeterli. Lütfen kadınlara sahip çıkılsın. Bu toplumun geleceği kadınlara bağlı. Çünkü çocuklarımızı yetiştiren kadınlardır. Kadınları koruyacak maddi manevi rahatlatacak haklar isteyelim. Günümüzde ki kadınlarımızın bulunduğu durum gerçekten çok içler acısı. Toplum olarak ahlaki yönde çökmek üzere olduğumuz bir dönemdeyiz. Tehlike gerçekten büyük.

Eskiden kadınlarımızın bir saygınlığı vardı. Şimdi baktığımız da bir seks objesi olarak öne çıkarılmak isteniyor. Ne yazık ki bundan hoşlanan kadınlar olduğu gibi, parasızlıktan da bunu tercih eden kadınlar var. 8 Mart geçti gitti. Bize ne kattı? Bir yeni yasa, yada kadın hakları ile ilgili adımlar maalesef olmadı.

Yani, sadece kutlandı ve bitti.