Bakteri Bombası: Dört Farklı Tehlike
Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvarı tarafından yapılan analizlerde tavuk döner örneklerinde Bacillus cereus, Koagülaz pozitif staphylococcus, Listeria monocytogenes ve Salmonella spp bakterileri tespit edildi. Rapora göre bu ürünlerin hiçbir şekilde piyasaya sunulmaması gerekiyordu.
2 Gün Sos Beklemiş Etler Satılmış
İddianamede yer alan ifadelere göre tavuk etleri 29 Mart’ta alındı, 30 Mart’ta soslanarak dolapta bekletildi. Ancak 31 Mart, 1 Nisan ve 2 Nisan tarihlerinde aynı etler pişirilip döner olarak satıldı. Zehirlenme vakalarının büyük çoğunluğu bu üç gün içinde yaşandı.
287 Kişi Şikayetçi Oldu, 7 Kişi Ağır Yaralandı
Toplam 999 kişinin hastaneye başvurduğu olayda, 287 kişi firmadan şikâyetçi oldu. 7 kişinin ise zehirlenmesinin “basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek” düzeyde olduğu bildirildi. Uzman raporunda, bakterilerin kötü hijyen, hatalı saklama ve uzun süreli bekletmeden kaynaklandığı belirtildi.
Gıda Güvenliği Sınıfta Kaldı
Bilirkişi raporunda, işletmenin gıda güvenliği konusunda ciddi eksiklikleri olduğu, Listeria gibi ölümcül olabilecek bakterilere karşı hiçbir önlem alınmadığı kaydedildi. Savcılık, iki sanığın hem “bozulmuş gıda ticareti” hem de “taksirle yaralama” suçlarından cezalandırılmasını talep etti.
Sanıklar 7 Ağustos’ta Hakim Karşısında
Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame doğrultusunda, tutuklu sanıkların yargılanmasına 7 Ağustos’ta başlanacak.
#DönerZehirlenmesi #Kocaeli #GıdaSkandalı #TavukDöner #BakteriTehlikesi #GıdaGüvenliği #HalkSağlığı #BilirkişiRaporu #YargıSüreci #ZehirlenmeVakası