Varsa yoksa, ‘Süper Lig Takımlarının sorunlarını nasıl hallederiz’ diye çırpınıp durum.

Altyapı hocaları, ne şartlarda çalışırsa çalışsın. Nasıl olsa A Takım hocalarının her istediği oluyor. Altyapılar antrenman yapacak saha bulmuş, bulmamış hiç önemli değil. Nasıl olsa A Takımları en iyi şartlarda çalışıyor.

A Takım oyuncularına milyon dolarlar harcanırken, altyapı oyuncuları damacanadan su içmeye devam etsinler.

A Takım için malzeme alımı yapılırken en üst kalitede malzemeler seçilirken, altyapı için A Takım formalarının arkasında yer alan oyuncuların isimleri bantlarla kapatılıp altyapı oyuncularına giydirilsin.

Bal Ligine yükselen takımın, altyapıda en az iki kategoride liglere katılımı zorunlu olduğu için yalandan iki kategoride takım çıkarılsın.

Türkiye genelinde futbola dair onlarca toplantı, seminerler yapılsın ama hiçbirinde altyapının ismi telaffuz edilmesin.

Amatör takımlar antrenman yapacak saha bulamadıkları için 8 takım aynı sahada, yarım saha kullanarak 1.5 saat idman yapabilsin.

A Takım ve Altyapılar şampiyonluk veya küme düşmede aynı statüye tabi tutulsun.

Süper Lig ve TFF 1. Lig yabancı oyuncu cennetine dönüştürülsün. Yerli ve altyapı oyuncuları için ‘Bize ne’ denilsin...

Sanki Dünyada ve Türkiye'de Teknik Direktör kıtlığı varmış da; belgesi, bilgi birikimi olmayan; Daha futbolu bırakmamış oyunculara takımlar teslim edilsin.

Daha neler neler neler...

Futbolcu transferinden para kazanan hocamı, yönetici mi, ne derseniz deyin. Bunlar oldukça, bu sistem yürüdükçe hiç bir şey yolunda gitmez...

Sonra ‘Neden futbolda bu hallerdeyiz’ diyoruz.  

Sebepler belli.

Lütfen neler olduğuna dikkat edelim. Günü ve kendinizi kurtarmak için değil, geleceği ve futbolu kurtarmak için çalışalım...

Saygılarımla...