Hani meşhur bir ata sözümüz var ‘’Ayranı yok içmeye tahtırevan ile gider ....  ‘’ diye , hepimizin bildiği bu söz gibi halimiz. Yalova şehrimizin onlarca büyük önemli sorunu varken ve bu sorunlar acilen çözülmeli iken. Hatta bazı problemler için şimdiden adım atılmaz ise gelecekte telafi edilmesi çok çok zor olacakken genel geçer günlük işler yapmanın anlamı nedir ki. Gerçek problemler ile uğraşmayıp bunlara çözüm bulmak için çalışmayıp ıvır zıvır işler ile göz boyamaya palyatif çözümler ile tiyatro yapmanın alemi nedir.

Bazı kesimler ve kişiler var ki  bana bir dönemin Fransasından fırlamış gibi geliyor, ekmek bulmazlarsa pasta yersinler diyen Marie Antoinette  gibiler. Gerçekten çok büyük ve önemli sorunlarımız varken sanki hiçbir şey yokmuş gibi sürekli başka gündemler ve işler ile uğraşmaları abesle iştigalden başka bir şey değildir.

Son 10 yıldır yapılan anketlerdeki ortak sonuçlar şu ki Yalova da yaşayanlar tarafından Yalova için görülen en temel sorunlar şunlar; Trafik, İstihdam-İşsizlik.

Yeterli yatırım alamamak (Kamu - Devlet yatırımları ve özel sektör yatırımları dahil), Kentsel dönüşüm.

Yabancı kaynaklı kalıcı ya da geçici  göçler (Ortadoğu Ülkelerinden) Yalova ilinin liyakatlı kişiler tarafından yönetilemiyor olması. Yalova ilinin yeterli tanıtım yapılamaması.

Bunlar temelde halk tarafın da özetlenmiş sorunlar aslında daha daha çok problem - sorun var. Ancak asıl soru nereden başlayacağız. Sorunları çözmek için işe başlamak lazım ve işe başlamak için atılmasın gereken ilk adım nedir? Önce nerden başlayıp neleri düzelteceğiz.

Çünkü sorunlar çok ve hepsini bir anda düzeltemeyiz. Üstelik tüm bu sorunları çözmek için yeterli maddi kaynak da yok, maddi kaynak bulunsa bile yeterli kalifiye personel de yok. Çünkü belediyelerimiz hep babamızın çiftliği gibi yönetilmiş, hatta insan babasının çiftliğine bile böyle gelişigüzel adam almaz çünkü para babasından çıkıyor diye. Burada devletin malı deniz yemeyen ...... kıvamında işler yapılmış hep.

Yapmamız gereken bilimsel- mantıklı- akıllı çözüm ise tüm bu karmaşık sorunların düğüm noktasını bulmalı ve ilk önce buradan başlamalıyız. Devletin milletin parasını çiçek böcek janjanlı süslere harcayıp ta heba etmemeliyiz.

Siyasi hortlaklar dediğimde doğru tespit yapmışım, daha önce yaptıkları ile Yalova’yı bu hale getirenler – ki Yalova’nın hali hiç iyi değil -yani bu bir iltifat değil – şimdi de  ülke siyasetine soyunup ülkeye hizmet etmek istiyorlarmış. Ya kardeşim kelin ilacı olsa önce kendi başına sürermiş. Siz Yalova da yönetim yaparken ne hayrınızı gördük ki ; Yalova’yı beter, berbat bir hale getirdiniz, yolsuzluğu -rüşveti, adam kayırmayı, gelenek haline getirdiniz. Kendi yandaşlarınıza -ortaklarınıza rant için imar alanları açmayı kural haline getirdiniz. Şimdi de ülkeyi mi hedef seçtiniz. Allah bizleri sizler gibilerden sonsuza dek korusun.

Çok söyleyen değil, çok iş yapan yöneticiye muhtaçsınız. (Hz. Ömer)