Zerdeçal baharatı, içerisinde bulunan curcumin maddesi sayesinde bağışıklığımızı güçlendirir, iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Curcuminin kanser hastaları üzerinde de etkisi büyüktür. Bazı tümör türlerini engellemeye yardımcı olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. Bu çalışmalar curcumin içerdiği için zerdeçalın sağlığa faydalı olabileceğini göstermektedir.

Aynı zamanda zerdeçalın içerisindeki curcumin,

  • Mide hastalıklarına,
  • Alzheimer’a,
  • Kötü kolesterole karşı koruyucu etki göstermektektedir.
  • Bağışıklığımızı güçlendirir, vücudumuzu enfeksiyona karşı korur.

Ne kadar kullanmalıyız?

Kişi başına günlük bir çay kaşığı ucu ile bir çay kaşığı dolusu kadar tüketiminin sağlıklı bireylerde herhangi bir yan etkiye neden olmadığı çalışmalarda gösterilmiştir. Zerdeçalın karabiber ile birlikte tüketimi etkisini olumlu yönde 20 kat arttırmaktadır.

Herkes kullanmalı mı?

Safra kesesi taşınız ya da safra kanalında bir sıkıntınız varsa zerdeçal tüketimi problem oluşturabilir. Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü safra problemi olan bireylerde zerdeçal tüketimini önermemektedir.

Bağışıklık güçlendiren su tarifi:

1 litre su

½ limon

1 çay kaşığı zencefil

1 çubuk tarçın

1 çay kaşığı ucu karabiber

Hazırlanışı: 1 litre suyun içerisine tüm malzemeler eklenir, limon dilimlenerek konur ve gün boyu afiyetle tüketilir.