Siz açıklamayı ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

2020-2021 futbol sezonunda 2. transfer ve tescil döneminin başladığını gecen haftaki yazımda belirtmiştim. Transfer dönemi 5 Ocak 2021 Salı günü başladı. Profesyonel takımlar kadrolarına transfer yapmaya başladılar, hatta bazı kulüpler yeni transferlerini son maçlarında oynatma imkanı buldular.

Ülkemizde Amatör Ligler tam 10 aydır Covid-19 pandemisinden dolayı oynatılmıyor. Bu yüzden de futbolun içindeki bütün insanlar mağdur durumdalar.

Salgının önlenmesi için bütün dünya ile beraber ülkemizde yoğun çaba harcıyoruz.

Son günlerde BAL takımları idmanlara yeniden başlamak için gün sayıyor, hatta başlayan çok takım olduğunu görüyor ve biliyorum. 13-14 Mart tarihinde Bölgesel Amatör Ligin başlatılacağına dair ciddi hazırlıklar ve planlamalar olduğunu da biliyorum.

İkinci Transfer ve Tescil dönemi 1 Şubat 2021 tarihinde sona erecek. Dönem sona ermeden liglerin durumunu açıklamak mecburidir. Çünkü BAL takımları haklı olarak anlaştıkları oyunculara belirsizliğin sürdüğü sürece ödeme yapmaktan imtina ediyorlar.

Tarih, amatörlerin hakkını savunmayanları ve görevini suiistimal edenleri asla unutmaz. Devletin burada vatandaşlarının birliğini sağlayan otorite olarak acilen devreye girmesi gerekiyor. Spor Bakanı ne yapar, nasıl yapar, nereden başlar bilemiyorum ancak bu sorun artık TFF’yi aşmıştır ve Devletin açıktan müdahalesi gerekmektedir.

Antrenör, futbolcu, Kulüp personeli, Hakem, Saha Komiseri ve diğer mensupları ile birlikte amatörler topyekûn büyük bir camiadır ve daha fazla mağdur edilmesin.