Güncel

Çiçek, ‘Fıstık fiyatının yükselmesi, kalitemizi düşürmeyecek’

'Gaziantepli Osmanlı Baklavaları’ unvanıyla adından başarıyla söz ettiren işletme sahibi Ahmet Çiçek, baklavanın vazgeçilmez malzemelerinden olan fıstığa son dönemde % 120 zam geldiğini belirterek, insanların kolay yoldan para kazanmak amacıyla olmadık yollara başvurabilecekleri bilgisini verdi.
Çiçek yaptığı açıklamada; ‘Bu yıl Antep bölgesinde yağışın az olmasından dolayı mahsul az oldu. Fıstıkta bilindiği üzere iki yılda bir mahsul elde edilebilen bir bitki. Durum böyle olunca, ortalama 50-60 TL civarında olan fıstığın fiyatı 120 TL oldu. Yani fıstığa % 120 zam geldi. Beklenmedik bu durum karşısında hem üretici hem de tüketici zarar görüyor.
Dolayısıyla benim varmak istediğim nokta, biz burada gıda üretiyoruz. Ürettiğimiz mamullerin çoğu fıstıktan oluşuyor. Benim müşterilerime altını çizerek söylemek istediğim,nereden ne yedikleriniiyi bilsinler. Fıstık çok pahalı ve insanlar kolay yoldan para kazanmak amacıyla olmadık hileli yollara başvurabilirler. Daha önce yayın organları tarafından da dikkat çekilen fıstık yerine, bezelye kullanılması, bile yeni yöntemlerin yanında basit kalıyor. Bezelye en azından temiz ve sağlıklı bir ürün. Maalesef insan sağlığına son derece zararlı olan gıda boyalarıyla yer fıstığını boyayıp,Antep fıstığı diye baklava da kullanan sahtekarlar var" dedi.
 

'Baklavayı, organik olarak yapmak tek hedefimiz'

‘Gaziantepli Osmanlı Baklavaları olarak avantajımız ve şansımız, kullanmış olduğumuz fıstığın ve cevizin yarısını kendi bahçelerimizden temin ediyor olmamız’ şeklinde konuşan Çiçek, ürettikleri baklavanın tamamen organik olduğunun altını çizdi.
Sektörlerinde yaşanan tüm olumlu ve olumsuz haberlerden bilgi sahibi olduğunu söyleyen Çiçek, ‘Yalova’da, Gaziantepli Osmanlı Baklavaları İşletme Sahibi Ahmet Çiçek olarak,kendi onurumu temin ederek söylüyorum. Ben bu işin başında olduğum süre içerisinde, Yalovalı müşterilerimize baklavanın en iyisini, en kalitelisini, Antep'i aratmayacak şekilde tadacaklar. Firmamız,Yalovalı vatandaşlarımızın sayesinde marka oldu. Ne dedik; ‘Markanın yolu kaliteden geçer’.Biz kaliteli mamul üreterek Yalova ve çevresinde bir numara olduk. 
Bizim işimiz baklava yapmak. Biz, kendi yetiştirdiğimiz cevizle, fıstıkla, kaliteli baklava yapıp halkımıza yedirmeyi kendimize yol seçtik, hedef olarak belirledik. Bu düşüncelerimizden asla şaşmayacağız. 
Cevizin de, Antep fıstığının da, fiyat ne olursa olsun, biz kalitemizden asla taviz vermeyeceğiz. Altını çiziyorum,karşı karşıya kaldığımız şartlar yüzünden belki baklavayı pahalı satarız ama asla kötü mamul üretmeyiz. 
Bizim avantajımız ve şansımız kullanmış olduğumuz fıstığın ve cevizin yarısını kendi bahçemizden üretiyor olmamız. Bu yüzden fıstığa gelen bu %120'lik zammı ürünlerimize yansıtmayacağız. Bu anlamda müşterilerimizi üzmeyeceğiz’ dedi.

'Gaziantepli Osmanlı Baklavaları, Yalova'da hep zirvede'
Yalova'da, Gaziantepli Osmanlı Baklavaları'nın bir ikincisi olmadığını belirten Ahmet Çiçek, ‘Bir yer diyorsa ki biz onlarla beraberiz, kardeşiz, bizim burada hiç kimseyle bu anlamda bir bağımız yoktur. Taklitlerimizden sakınılmasını arz ederim.
Biz, Yalova'nın markasıyız. Biz Yalova'ya çok şey borçluyuz. Biz Yalova'ya olan bu borcumuzu diyetimizi kalitemizden ödün vermeyerek devam ettirme amacındayız" dedi.
Haber: Sezgin Altınel