Altınova İlçe Tarım Müdürlüğü; Fevziye Köyü’n de 41 Üreticiye, Ekmeklik Buğday Üretiminde ‘Yeni Çeşitlerin Denenmesi ve Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında 20 ton koç, seki, renan çeşitlerinden oluşan yerli buğday tohumluğu hibe olarak dağıttı.

“Projeyi önemsemeliyiz”

Törende konuşan Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit; “Yerli ekmeklik buğday tohumlarının ücretsiz olarak dağıtılması, üretime katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda ülkemiz, ekmeklik buğday üretimi konusunda örnek teşkil edecektir. Bu nedenle projeyi çok önemsemeliyiz” dedi.

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar da; yeni ve yerli çeşitlerin üreticiyle buluşturmak amacıyla hazırlanan bu projenin, Yalova il genelinde uygulandığını, üretimi artırmak ve yenilik sağlayacak her projeyi uygulamak için yoğun emek gösterdiklerini bildirdi.

“Tarımda yeni teknolojileri teşvik edeceğiz”

Altınova İlçe Müdürü Mesut Ünal; proje ile Ahmediye, Aktoprak, Çavuşköy, Fevziye, Soğuksu ve Örencik köyleri ile Çiftlikköy, Termal ve Yalova Merkez Köylerinden üreticilerin faydalandığını, tarımsal üretimin artırılması ve tarımda yeni teknolojilerin kullanmasını teşvik etmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Köylerinde yapılan programa iştiraklerinden dolayı misafirlere teşekkür eden Fevziye Köyü Muhtarı Ahmet Necmi Yüksel, misafirlere Çerkeslere özgü ‘Haluj’ ikram etti.