Toplantıda millet iradesinin yolunun açılacağı her durumda inisiyatif aldıklarını dile getiren Memur-Sen İl Temsilcisi Uğur Hakan Tan, bunun en son örneğinin 16 Nisan’da gerçekleştiğini belirterek, “16 Nisan’da biz bu sürecin tarafıyız ve Memur-Sen olarak tercihimiz ‘EVET’ diyerek referandumun ilimizde ve ülke genelinde taşıyıcısı olduk. Çünkü biz parlamenter sistemin istikrarsızlığının bizlere kaybettirdiğini biliyoruz. Bizim hanlarımız, hamamlarımız yok. Bizler sabit gelirlileriz ve bu yüzden istikrara ihtiyacımız var. İstikrarın devamı hepimizin kazancıdır” şeklinde konuştu.

  Uğur Hakan Tan, parlamenter sistemden yönetsel istikrarı yakalamak ve ortalama 1,5 yıl hükümet etme süresine inen istikrarsız ülke fotoğrafını geride bırakmak için vazgeçildiğini ve 16 Nisan’da onun için evet dediklerini dile getirerek, “16 Nisan’da duruşumuz neyse, 24 Haziran’a yürüyüşümüz de odur. Vesayetin izlerinin tamamen silinmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Dünyanın hemen hemen her yerinde bir sorun var ve bu sorunların çözüleceği bir diriliş noktası bekleniyor. Türkiye bu anlamda sevgi ve sempati beslenen bir yurda dönüşmüş durumdadır. Hem ülke genelinde hem de uluslar arası platformda artık Türkiye atılımlarıyla isminden sıkça söz ettiren ülke konumundadır. Bu tablonun devamı ve daha üst seviyelere çıkarılması çalışanlarımızın ve insanımızın beklentisidir. Yıllar bize şunu öğretti; ‘Ülkemiz istikrarı kaybederse, sorunlarımız çözülmez, çoğalır. Mücadele ederek, ter akıtarak elde ettiğimiz kazanımları da kaybetmekle karşı karşıya kalırız. Ülkemizde istikrar sürerse, önümüzde duran sorunları da çözebiliriz” ifadelerini kullandı.

  Ülke güvenliğini yıllarca tehdit eden terör örgütlerine ve onların tarafında saf tutanlara hatırlatmalarda bulunan Uğur Hakan Tan, “Ülkemiz ve onun güzel evlatları hainlerden ve terör örgütlerinde uzun yıllar boyu çok çekti. PKK ve FETÖ bunun en yakın terör örgütü örnekleridir. Geçmişte vatan, millet, din, peygamber sevgisinden dem vururken şimdi bunlarla iş tutanlar bilmelidir ki, tarih ve bu millet evlatları bunu asla unutmayacak ve demokrasinin sembolü olan sandıklarda bunun cevabını en güzel şekilde verecektir” dedi.

  Toplantıda AK Parti Yalova milletvekili adayı Ahmet Büyükgümüş, usta şair M. Akif İnan’ın şiiriyle konuşmasına başladı ve şöyle dedi; “Bizler ülkesine, milletine sevdalı inançlı insanlarız. Biliyoruz ki, iç ve dış mihraklar ülkemize yakın zamanda büyük sıkıntılar yaşattı. Milletimizle birlikte bunları aştık, aşıyoruz. Yıllardır süregelen başarımızın anahtarı vefadır. Ülkemize ve milletimize olan vefamız. Başarımızın temelini ise kardeşlik bilinci oluşturur. Bu seçim sadece Türkiye için değil, bütün İslam coğrafyası için son derece büyük önemi haiz. Geçmişte olduğu gibi yakın tarihte ülkemiz üzerinde oynan oyunlara hepiniz şahitsiniz. Dolar üzerinden yapılan manipülasyonu görüyorsunuz. Terör örgütleri ve onların yandaşları tarafından oynanan oyunları görüyorsunuz. Bunun bir amacı var. Erdoğan diz çöksün, Türk milleti diz çöksün ve istedikleri oyunları gerçekleştirsinler. Kurulduğu yıldan ve kurucusu Akif İnan’dan beri bu oyunlara pabuç bırakmayan ve her ortamda üyeleriyle birlikte milletinin yanında olan, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında meydanlarda darbecilere karşı dik duruşuyla karşı koyan Memur-Sen ve kıymetli ekibine teşekkür ediyorum. Şimdi ülkemiz önemli bir dönemeç arifesinde. 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimler ülkemiz kadar İslam coğrafyasını da doğrudan ilgilendiriyor. Desteğiniz bizler kadar tüm İslam coğrafyalarında yer alan insanlar için de önemli. Kurulduğu yıldan beri kalkınan Türkiye’nin daima yanında olan Memur-Sen yönetim kurulu ve kıymetli üyeleri dik duruşuyla ve net tavrıyla birçok kesime örnek olmuştur. Sizlere huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yalova’mız ve ülkemiz için güzel ve büyük projelerimiz var. İlimiz ve Büyük Türkiye için gerçekleştirmeyi arzuladığımız büyük ideallere seçim sürecinde katkı sağlayacağınıza inancımız tamdır” dedi.  

  Daha sonra üyelerin bireysel sorularını cevaplayan milletvekili adayları teşekkür ederek toplantıdan ayrıldılar.