Mescid-i Aksa imamı Mohammed Ali El-Abbasi Ayasofya’nın meydanda toplanan cemaate sabah namazı kıldırdı. Namazın ardından kalabalık Ayasofya'nın ibadete açılması için dua etti.

Bu programlara  Anadolu Gençlik Derneği Yalova Şubesi  5 araçlık kafile ile katıldı. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kafile adına Anadolu Gençlik Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Özen açıklamada bulundu. Özen,  ‘’ Tüm dünyanın bildiği bir hakikati bizler bu milletin öz evlatları olarak yeniden aziz milletimize hatırlatmaktan duyduğumuz onurla söylüyoruz ki İstanbul’un fethi bir çağı kapatan ve başka bir çağı açan büyük bir fikir, irade, inanç, azim ve aksiyon zaferi olmasının yanında bu aziz milletin evlatlarına bir kez daha ‘’ Zafer inananlarındır ! ‘’ hakikatini göstermektedir. Sultan Fatih’in ; Hz. Peygamber’imizin ‘’ O ne güzel komutan ! ‘’ hadisine nail olmak arzusuyla gece gündüz demeden inançla, azimle, şuurla gerçekleştirdiği büyük zaferin sıcaklığı halen daha yüreklerimizde tazeliğini sürdürmektedir. İşte Anadolu’nun öz be öz evlatları olan Anadolu Gençlik Derneğimizin bu sene de İstanbul’un Fethi kutlamalarını yapmasının en önemli sebebi budur. Fakat Sultan Fatih’in kılıç hakkı ve fethin nişanesi olan ve Sultan Fatih’in ümmete emaneti olan Ayasofya Camii’nin 83 yıldır ibadete kapalı olması bir bayram namazının, bir vakit namazının Müslümanlara yasak olması kabul edilemez, sindirilemez, sineye çekilemez bir zillettir! Bizler yani Anadolu’nun öz evlatları bu zillet karşısında ‘’ Öz yurdunda garipsin öz yurdunda parya !’’ çığlığını yüreğimizde hissediyoruz. Ve biliyoruz ki Mescid-i Aksa’nın yolu da Ayasofya’dan geçmektedir. Bu sebeple bugün bu muhteşem etkinliği ‘’ Yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya! ‘’ nidası doğrultusunda gerçekleştirmekteyiz. İnşallah bu mücadelemiz Ayasofya Camii’nin içerisinde Müslümanların saf saf olup namaza durduğu güne kadar sürecektir. Ayasofya sadece Müslümanlar açısından değil, dünyanın birçok bölgesinde bulunan insanlar tarafından başka bir mana ifade ediyor. Amerika'da Avrupa'da Yunanistan'da birçok yerde Ayasofya dernekleri ve vakıfları var. Bu vakıflar yıllarca bir mücadelenin içerisinde bırakın Ayasofya Camii'nin müze haline getirilmesini Ayasofya'nın kilise haline getirilmesi ile alakalı çok yoğun çalışmalar yapıyorlar. Onun neticesinde sahte imzalarla 1934'te Ayasofya Camii müze haline getirilmiş oldu. Bizim bu noktadaki mücadelemiz hakla batılın içerisinde hakkın yanında yer alarak Ayasofya'nın minarelerinden ezanların okunması mücadelesidir. Bu vesileyle Sultan Fatih’in emanetine sahip çıkmak için gelen herkese en kalbi şükranlarımızı sunar ve Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasını Rabbimiz’den niyaz ederiz.’’dedi.

KOCAELİ’DE FETİH VE GENÇLİK ŞÖLENİ

Ayasofya’nın önünde kılınan sabah namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği tarafından Kocaeli İsmetpaşa Stadı’nda Fetih ve Gençlik Şöleni gerçekleştirildi. Fetih ve Gençlik Şöleni ; Kur’an’ı Kerim tilaveti, İstanbul’un Fethi’nin canlandırılması, ezgi ve marş konseri, Anadolu Gençlik Derneği – Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan , Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün konuşmaları ile son buldu. Fetih ve Gençlik Şöleni’nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İstanbul’un Fethi’nin önemine değinerek Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması gerektiğini belirtti.