TOBB’un organize ettiği Türkiye Ekonomi Şurası, M. Rifat Hisarcıklıoğlu’un ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşmada, PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerinden sonra FETÖ'nün "hain" darbe girişiminin de ülkeye pek çok sıkıntı yaşattığını dile getirirken,  "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve milletimizin basiretli duruşuyla bunların hepsini aşacak güce ve azme sahip olduğumuzu gösterdik." diye konuştu.

Artık 2017'ye baktıklarına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, yaşanan tüm çalkantılara rağmen özel sektörün son bir yılda 155 milyar liralık makine ve teçhizat yatırımı yaptığını, 141 milyar dolarlık mal ihracatı gerçekleştirdiğini, turizm, denizcilik ve müteahhitlik sektörlerinde 38 milyar dolarlık döviz geliri elde edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Türkiye'nin son 14 yılda 3 kat büyümesinde, yapılan istişarelerin büyük katkısı bulunduğunu vurgulayarak, bugün ve bundan sonra yapılacak iş birliğinin 2023 hedefleri doğrultusundaki yürüyüşü hızlandıracağının altını çizdi.

Ekonomiyle ilgili her adımı istişareyle attıklarını ifade eden Erdoğan, yine böyle bir istişare için bugün bir araya geldiklerini belirtti. Değerler sistemlerinde istişarenin çok farklı yeri olduğunu, istişareyle yollarına devam ettiklerini bildiren Erdoğan, iş adamlarının ülkeye, şehirlere, sektörlere ilişkin görüşlerinin daima kıymetli olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne zaman Türkiye güvenlik sorunlarıyla karşılaşsa hemen ekonomiyi durdurmayla ilgili çağrılar, döviz ve faiz manipülasyonları ve üreticileri ürkütmeye yönelik taktiklerin beraberinde zuhur ettiğine işaret ederek, "Sadece içeride değil aynı zamanda dışarıda zuhur ediyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili attıkları adımın altında ne yatıyor zannediyoruz? Orada da yatan kesinlikle bir ekonomik terörle, bu terörü estirmek suretiyle acaba biz Türkiye'yi nasıl ürkütürüz, bunun gayreti içerisine girdiler." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım da, TOBB üyelerine hitaben, "Her bir üye bir kişiyi istihdam etse 1,5 milyon yeni iş alanı, yeni aş anlamına geliyor. İşte bugün burada Cumhurbaşkanımız da ifade etti, en az bir. Bu sayıyı artırdığımız zaman iki olunca 3 milyondan bahsediyoruz. Siz ekonomiyi büyütmek için, insanlarımıza yeni iş alanı oluşturmak için bir adım attığınızda biz de iki adım atacağız. Bu yükü sadece size taşıtmayacağız." dedi.

Şuranın özellikle 2017'nin ilk günlerinde yapılmasının ekonomi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Yıldırım, ülkenin her bir köşesinden oda ve borsa temsilcilerinin gelmesiyle ekonominin nabzının Ankara'da attığını belirtti.

Şura ile ilgili bir açıklama yapan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve ekonomiyle ilgili bakanlarımızın katılımıyla TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan Oda ve Borsalarımızdaki, TOBB Türkiye Sektör Meclislerindeki ve Organize Sanayi Bölgelerindeki tüccar ve sanayicilerimizin karşılaştıkları genel, sektörel ve bölgesel sorunlar ve bu sorunlar ile ilgili çözüm önerilerinin ele alındığı TOBB Türkiye Ekonomi şurasına Odamızı temsilen Meclis Başkanımız Cemil Demiryürek ile birlikte iştirak ettik. Yedi coğrafi bölgemizi temsilen Oda ve Borsa başkanlarımız Ticaret ve Sanayinin önündeki engeller ve çözüm önerileri ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, iş dünyamızın önünü açacak çalışmaları bizzat yürüteceğini ifade eden devletimize ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize teşekkür ediyoruz” dedi.